Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chcę się dowiedzieć, gdzie w Oplu Zafirze B zainstalować zbiornik z gazem? Koniecznie ma nie przeszkadzać w przestrzeni bagażowej, czyli odpada np. toroidalny postawiony w pion w miejscu prawego składanego ostatniego fotela, ten sposób umieszczenia jest na ogłoszeniu z mobile.de, podsyłam link:
W normalnej mieści się butla 600/250 co daje ok. 58 litrów gazu.
W OPC można założyć mniejszą średnicę (cyba w okolicach 400 powinna wejść, ale trzeba to pomierzyć) lub przespawać wydech. Jako że OPC jest niższa to sugeruję obniżyć butlę z 250 do 225.
firek pisze:Ciekwe tylko gdzie zdobyc taką butlę jak najmniejsze to 565 srednicy maja
Z Włoch lub Turcji można próbować ściągać. Tam też niszowy towar, ale czasem się takie dziwolągi trafiają.
U nas nawet STAKO ma 520 w ofercie więc z tym 565 to bym, nie przesadzał
Ja bym wolał przespawać wydech i po problemie.
Macie może jakieś zdjęcie OPC od spodu jak to wygląda a jak powinno wyglądać żeby butla się mieściła bez problemów ?
Czy ktoś z tutaj obecnych ma Zafi B OPC z LPG ?
czy opcja założenia do Zafiry B zbiornika lpg 630/225 jest dobrą opcją? Ne będzie wystawać spod zderzaka? Zależy mi na tym żeby zbiornik nie był najniżej położonym punktem w samochodzie.
W kosz na zapasie mam koło 205/55/16
panowie chciałbym założyć u siebie w swoje zafirze B , instalację LPG lecz nie mam pod autem kosza do zapasówki ponieważ mam wersję bez zapasu. Czy do zamontowania butli potrzebny jest kosz od zapasu
Moim zdaniem nie, butla i tak przykręcona musi być do nadwozia ona sama w sobie nie leży tylko na koszu. Nurtuje mnie pytanie wersja bez zapasu, czyli co nie ma koła zapasowego? to co miałeś w zamian.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 22:10 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.