Witam
Proszę o sprawdzenie u kogoś w zafirze B co dzieję się przy danym przełączeniu przełącznika oświetlenia w bagażniku.
Ja mam do wyboru 3 pozycje tego wyłącznika jednak światło działa tylko na jednym ustawieniu i nie włącza się przy otwieraniu klapy bagażnika, tylko świeci non stop. Czy powinno się włączać przy otwieraniu klapy ?? Ewentualnie jak temu zaradzić żeby tak było, bo jak zapomnę wyłączyć to całą drogą mi świeci.
z góry dziękuje za informacje pozdrawiam
Oświetlenie bagażnika
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Wszystko jest zgodne z opisem tylko obwód ten jest zabezpieczony przez komputer i pozostawiając na dłużej otwarty bagażnik i lampkę w pozycji "0" komp. odcina ten obwód i po przełączeniu na pozycję środkową lampki nie świeca, trza zamknąć bagażnik i po otwarciu działają już normalnie. Przynajmniej u mnie tak to działa. Dodam jeszcze że z tego powodu w lampce tej nie można stosować żarówek LED.Bodek pisze:Oświetlenie bagażnika działa tak jak oświetlenie drugiego rzędu. Są trzy pozycje
0 - wyłączone
I - włączone
położenie środkowe - automat
jak ustawisz na automat, to po otwarciu bagażnika powinno się świecić, po zamknięciu gaśnie.
-
matix-184