Opel Zafira 1.7 CDTI 125 PS

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
ares ares

Opel Zafira 1.7 CDTI 125 PS

#1 Post autor: ares ares »

witam i proszę o pomoc
Obrazek

http://specauto.otomoto.pl/opel-zafira- ... 18333.html

autko przyjechało do kraju nad Wisłę z Francji samochodem jeżdziłem i oglądałem ogólnie i wstępnie od dołu wygląda przyzwoicie szyby poza przodem (2012) oryginał czysty nie wytarty przód lekko obity od kamyków,hokej lekko urwany przez dojechanie do krawężnika.
zastanawiam się nad zabraniem go do ASO co tam można sobie życzyć i za ile
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, 16:29 przez ares ares, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
_tosiek_
Przeglądacz
Imię: Tosiek
Auto: Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: _tosiek_ »

Zacznij od VIN-u.
A to na pewno jest 125 KM a nie 110? (Czy oznaczenie na tylnej klapie nie powinno być inne dla silnika 125KM?)

borewicz
Bywalec
Model:

#3 Post autor: borewicz »

Jeśli chodzi o wyposażenie to dla mnie było by wystarczające, na zdjęciach niczego szczególnego nie zauważyłem, ale to tylko zdjęcia. Jeśli chodzi o ASO to dwa lata temu przeglądałem Opla Corse w ASO Wawrosz w Oświęcimiu i płaciłem 220 PLN, ale teraz podobno to kosztuje 320. W skład przeglądu wchodzi: ścieżka, pomiar grubości powłoki lakierniczej, podpięcie pod komputer i kontrola tego co tam jest zapisane, ogólne oględziny i opinia co do stanu auta w stosunku do stanu licznika. W okolicy masz też ASO Wawrosz w Bielsku Białej, to ta sama firma ale w BB jest większy i lepiej wyposażony warsztat oraz blacharnia z lakiernią.

exact552

#4 Post autor: exact552 »

Jest to wersja ecoflex czyli bardziej oszczędna posiadająca inne opony, aerodynamikę oraz dłuższe przełożenia. Wychodziły jako 1.7 110 oraz 125 KM.

ares ares

#5 Post autor: ares ares »

borewicz pisze:Jeśli chodzi o wyposażenie to dla mnie było by wystarczające, na zdjęciach niczego szczególnego nie zauważyłem, ale to tylko zdjęcia. Jeśli chodzi o ASO to dwa lata temu przeglądałem Opla Corse w ASO Wawrosz w Oświęcimiu i płaciłem 220 PLN, ale teraz podobno to kosztuje 320. W skład przeglądu wchodzi: ścieżka, pomiar grubości powłoki lakierniczej, podpięcie pod komputer i kontrola tego co tam jest zapisane, ogólne oględziny i opinia co do stanu auta w stosunku do stanu licznika. W okolicy masz też ASO Wawrosz w Bielsku Białej, to ta sama firma ale w BB jest większy i lepiej wyposażony warsztat oraz blacharnia z lakiernią.
widzę kolego że jesteś z moich stron a może wiesz coś na temat tego komisu?
muszę podjechać po vin i coś działać tylko cierpię na ciągły brak czasu :oops: jest kilka zafirek obok i wszystko stoi chyba pora roku taka

borewicz
Bywalec
Model:

#6 Post autor: borewicz »

Gwoli ścisłości to jestem z Brzeszcz :D ale pomieszkuję tez w DE. O tym komisie nic nie wiem niestety, ale na tej trasie jest kilka komisów na odcinku kilku kilometrów, (bodaj 4 lub 5 komisów)i jeden z nich to na bank kuźnia a co do reszty to nie mam pojęcia. Nie jestem niestety w stanie powiedzieć czy to auto pochodzi z kuźni którą mam na myśli. W poprzedni weekend przejeżdżałem tamtędy kilka razy i kojarzę że pod jednym z domów, na podjeździe stała jakaś Zocha B FL z kartką na sprzedaż ale była srebrna, więc możesz przy okazji obejrzeć. W najbliższy weekend będę w domu i mam OP-COMA więc mogę pomóc, jak coś, nie jestem niestety jakimś super specjalistą od OC ale jakieś grube akcje powinienem wychwycić. Jak chcesz to musielibyśmy się wcześniej umówić na konkretną godzinę bo mam napięty harmonogram.

ares ares

#7 Post autor: ares ares »

dokładnie tak stały nawet dwie sztuki jedna 1.6+lpg i 1.8 tylko rocznik i przebieg mi się nie podobał

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#8 Post autor: Bodek »

Zgodnie z Regulaminem - Zamykam
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”