Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W których podzespołach można(jeśli można) za pomocą op-coma odczytać przebieg auta ?
Słyszałem że np. sterownik poduszek przechowuje taką informację jak miał jakikolwiek błąd.
Jestem w trakcie "uzbrajania się" w interfejs a znajomy będzie szukał Zosi i tak pomyślałem że byłaby to cenna informacja
Ostatnio zmieniony 24 lip 2015, 13:44 przez pawel1313, łącznie zmieniany 1 raz.
Przebieg w Zafirze B jest tylko w zegarach i ECU silnika.Np w BMW jest zapisywany w kilku sterownikach
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Ja proponuję zarejestrować się na https://www.myopelservice.com/PL/ . W zakładce Mój Opel/ Historia serwisowa można sprawdzić stany przebiegów podczas wizyt w stacjach obsługi. U mnie przebieg po porównaniu z tym w Dani okazał się w pełni prawdziwy. Kupiłem autko w czerwcu 2011 z przebiegiem 163 tys z haczykiem, a w kwietniu podczas serwisu w Danii miało 159 095
Jak się trafi na odpowiednią osobę to nic nie trzeba przeglądać czy opłacać. Brak historii jest niestety bardzo popularny. U mnie na przykład jest tylko jeden wpis informujący o wizycie w ASO przy przebiegu 161000 , a w dodatku nikt nie pokusił się o wypełnienie szczegółów wizyty.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Witam,
w dniu dzisiejszym pojechałem do mechanika, który podłączył swojego techa2 do mojej Zafiry. Chcieliśmy odczytać przebieg, aby sprawdzić czy to co jest na wyświetlaczu jest prawdziwe. Na liczniku mam 220k więc z wymianą rozrządu mógłbym jeszcze poczekać (o ile wskazania są prawdziwe).
Ku mojemu zaskoczeniu drugi licznik wskazywał -205k. Wiem, że różnica może być około 10%, ale dlaczego wartość jest ujemna? Oczywiście w takiej sytuacji zakładam, że licznik był cofnięty. Zaprzyjaźniony mechanik dodał również, że pierwszy raz coś takiego widzi. Czy ktoś już się z czymś takim spotkał?
Jak widziałem to na wyświetlaczu to pomyślałem o tym samym.
To wydaje się błędem w sztuce poprzedniego "rzemieślnika" i jestem ciekawy co zrobił źle. Trochę też się łudzę, że to może być błąd EPROM-u lub coś w tym stylu.
EPROM to potrafił szaleć w ZA ale nigdy sam z siebie. Zawsze było wcześniej grzebane (wiadomo, technika gorsza, programy kiepskie i jeszcze mniej świadomi cofacze) i potrafił wyświetlać głupoty albo po ponownym dokręceniu przebiegu do stanu z przed cofki wyświetlać jakieś komunikaty lub przestać liczyć. Sam z siebie raczej nie głupieje chyba że coś się z prądem w aucie działo...