Czy warto sprowadzic i jezdzic? - OPEL ZAFIRA 2.2 16 V
Moderator: Tunio999
Czy warto sprowadzic i jezdzic? - OPEL ZAFIRA 2.2 16 V
Witam! Jestem nowy tutaj, wiec mam duzo pytan do expertow.
Mam zamiar kupic i sprowadzic auto z zagranicy dla samego siebie.
Jest to OPEL ZAFIRA 2.2 16 V. Elegnce
Przejechal KM: 280.000
Rok 2000. Benzyna. W srodku ladnie zadbany.
Koszt zakupu ok. 4500 pln
Do tego w PL dojda akcyza i inne wydatki pare tysiecy chyba..
Mam pytanie czy taki silknik po tylu kilometrach, nadaje sie jeszcze do jazdy i na jak dlugo/duzo?
Czy bedzie drogi w utrzymaniu w Polsce? Mam zamiar jezdzic nim po miescie i na dluzsze miedzynarodowe trasy.
Kupic czy nie kupic, czekam na dobre rady. Dziekuje z gory!
Mam zamiar kupic i sprowadzic auto z zagranicy dla samego siebie.
Jest to OPEL ZAFIRA 2.2 16 V. Elegnce
Przejechal KM: 280.000
Rok 2000. Benzyna. W srodku ladnie zadbany.
Koszt zakupu ok. 4500 pln
Do tego w PL dojda akcyza i inne wydatki pare tysiecy chyba..
Mam pytanie czy taki silknik po tylu kilometrach, nadaje sie jeszcze do jazdy i na jak dlugo/duzo?
Czy bedzie drogi w utrzymaniu w Polsce? Mam zamiar jezdzic nim po miescie i na dluzsze miedzynarodowe trasy.
Kupic czy nie kupic, czekam na dobre rady. Dziekuje z gory!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 12:54 przez ZafirDK, łącznie zmieniany 3 razy.
150 Konimechanicznych.lawless pisze:Jakieś zdjęcia link do ogłoszenia więcej informacji
Brak wycieraczki szyby z tylu.
Klimatyzacja dziala tylko na 4-ce, 1,2,3 nie dziala.
Skrzynia biegow jest jakby zastygnieta, (moze to od nieuzywania?), nie wracający lewarek biegów na luz. Sprzeglo jest ok. Nie jestem mechanikiem ale moze cos jest nie tak?
I troche rdzy przy blotnikach i na tylnich kolach. Pozatym ladny, chyba po jakiejs rodzince.
A wiec tu jest link do zdjecia: http://tinypic.com/r/2zfj1ae/8
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 13:22 przez ZafirDK, łącznie zmieniany 1 raz.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Moze jak sprowadzic chcesz i dokladac to zobacz to
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16358
Nie znam kosztow sprowadzenia ani wymiany turbo i samochodu nie widzialem ale .......
Nie znam kosztow sprowadzenia ani wymiany turbo i samochodu nie widzialem ale .......
Dzieki! tyle z tego ze nie mieszkam w Francji.bazyliszek72 pisze:Moze jak sprowadzic chcesz i dokladac to zobacz to
Chodzi mi glownie oto czy kto mogl by potwierdzic ze Zafira 2.2 benzyna ktory przejechal 280.000, jest trupem i daleko juz nie pojedzie??
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Pisales w temacie o sprowadzeniu z zagranicy wiec dalem przykladZafirDK pisze:Dzieki! tyle z tego ze nie mieszkam w Francji.bazyliszek72 pisze:Moze jak sprowadzic chcesz i dokladac to zobacz to
Chodzi mi glownie oto czy kto mogl by potwierdzic ze Zafira 2.2 benzyna ktory przejechal 280.000, jest trupem i daleko juz nie pojedzie??
Moim zdaniem jest to TRUP
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Moim też. A przynajmniej mina.. 4500 plus koszty sprowadzenia plus rejestracja to razem będzie ok 6500-7000. Do tego przywrócenie do stanu używalności - hmm...bazyliszek72 pisze:Moim zdaniem jest to TRUP
Co prawda silniki tego typu wytrzymują i 400 tys bez poważniejszych napraw, w zależności jak były prowadzone -czego przecież nie wiesz, więc spodziewać się trzeba by wszystkiego.
W Polsce za takie pieniądze z podobnych roczników można kupić w dobrym stanie Zafirę, co czasami nawet przez nasze forum się przewija, gdzie na dzień dobry nie będziesz miał aż tylu kłopotów.
Dzieki za komentarz! Wlasnie nie jestem pewny tego czy bedzie ladnie jezdzil jeszcze 100.000 czy nie. Dlatego sie waham, i oczywiscie rejestracja jest klopotliwa i troche kosztowne.+ drobne naprawy jak narazie, + przeglad. A jak sie cos po drodze do Polski popsuje, mam ponad 1000 kmmiodzik pisze:Moim też. A przynajmniej mina.. 4500 plus koszty sprowadzenia plus rejestracja to razem będzie ok 6500-7000. Do tego przywrócenie do stanu używalności - hmm...bazyliszek72 pisze:Moim zdaniem jest to TRUP
Co prawda silniki tego typu wytrzymują i 400 tys bez poważniejszych napraw, w zależności jak były prowadzone -czego przecież nie wiesz, więc spodziewać się trzeba by wszystkiego.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 20:27 przez ZafirDK, łącznie zmieniany 1 raz.