transmiter fm

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
wienia81
Debiutant
Model:

#1 Post autor: wienia81 »

sajmon

#2 Post autor: sajmon »

Właśnie taki kupiłem jest super tylko ta cena no Alegro sporo za duża ja dałem za identyczny u nas w sklepie Awans 55pln. a tu tyle pogieło ich

wienia81
Debiutant
Model:

#3 Post autor: wienia81 »

A powiedz mi jak się to spisuje i jaka jest jakość dźwięku bo testowałem kiedyś coś takiego tylko za 50 zł z kartą i było naprawdę kiepsko, szumy trzaski i bardzo cicho grało

sajmon

#4 Post autor: sajmon »

Wiesz szumów nie ma ani trzasków ogólni ja jestem zadowolony jak na MP3 chociaż dźwięk to nie jest idealny da rade posłuchać :-o

wienia81
Debiutant
Model:

#5 Post autor: wienia81 »

wiesz interesuje mnie czy jakość jest taka jak radia czy lepsza czy zdecydowanie gorsza

sajmon

#6 Post autor: sajmon »

troszke gorsza jak włączę nr (rmf fm) 50% lepsza jakość muzyki :/

TUX

#7 Post autor: TUX »

jest toto dobre na długie trasy w miejsca gdzie nie ma zasiegu innego radia niż MaRyja
- wskazane jest mieć nagrania dobrej jakości

Bionda

#8 Post autor: Bionda »

Ja mam transmiter podobny do tego : http://allegro.pl/item936240630_transmi ... mocja.html tyle że jakiś poprzedni model bo kupiony ponad rok temu kosztował chyba ok 60 może 70 zł. W długie trasy jest jak najbardziej ok bo można tam nagrać muzyki na wiele godzin ( bez reklam :D ). Co do jakości to fakt - wiele zależy od tego jakiej jakości są same pliki mp3 ale szumow, trzasków nie ma. Ja jestem zadowolona i to bardzo zwaszcza że nie mam jak na razie mozliwości innego podłączenia mp3 do zafirki.

wienia81
Debiutant
Model:

#9 Post autor: wienia81 »

a jaki polecilibyście transmiter z doświadczenia, bo dużego jest tego na allegro i nie chce kupić jakiegoś badziewia za 15 zl i nie chce też przepłacic. Na co w parametrach zwrócić uwagę??

TUX

#10 Post autor: TUX »

chyba poza wyglądem ceną i jakością wykonania to one sie za bardzo nie różnią
czyli brałbym ten co się podoba :P

kris

#11 Post autor: kris »

Ja mam dokładnie ten co z linku BIONDY, i uważam akurat nadaje on się wyłącznie do wywalenia. Chodzi głównie o zakłócenia po ustawieniu częstotliwości. Ustawiam jakąś częstotliwość w miarę "daleko" od innych stacji i po kilku minutach zaczyna mi trzeszczeć, przestawiam o kilka MHz dalej i lepiej jest na chwilę... zrezygnowałem z jego używania bo więcej trzeba kombinować niż słuchać... Nie wiem może taki trafiłem ale chyba jak chce się mieć dobry to trzeba i dobrze zapłacić... jak ze wszystkim.

darkp1

#12 Post autor: darkp1 »

kris, mam również ten transmiter i mam takie objawy jak Ty, ale tylko wtedy gdy odtwarzam z pendrive. Przy odtwarzaniu z karty SD jest ok.

kris

#13 Post autor: kris »

no ja odtwarzam z SD niestety z pendrive'a nie próbowałem, ale pokombinuje i zobaczymy czy będzie różnica

TUX

#14 Post autor: TUX »

mam coś w rodzaju tego:
http://www.allegro.pl/item936269583_tra ... s_24h.html

tańszy i brak trzasków z karty i pena :)

Bionda

#15 Post autor: Bionda »

Kris a próbowałes 87,7 MhZ ? Sprzedający mi polecił tę częstotliwość i przyznam nie miałam nigdy problemów z zakłóceniami. Też używam karty. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio + navi + CB radio”