proszę o pomoc jeśli ktoś wie co to za króciec zaznaczony kolorem na zdjęciu - i do czego to służy będę wdzięczny.
Kiedyś miałem samochód u jakichś mechaników i nie wiem czy to tak ma być czy czegoś nie założyli??

Moderator: Sebu$

Jest to króciec obwodu niskiego ciśnienia układu klimatyzacji. Brak na tym króćcu "kapturka" nakrętki wykokonanego z tworzywa.tommy-ky pisze:witam wszystkich,
proszę o pomoc jeśli ktoś wie co to za króciec zaznaczony kolorem na zdjęciu - i do czego to służy będę wdzięczny.
Kiedyś miałem samochód u jakichś mechaników i nie wiem czy to tak ma być czy czegoś nie założyli??
niedziałająca klimatyzacja nie będzie nie sprawna od braku kapturka. To jest zwykła plastikowa nakrętka zabezpieczająca tę rurkę wystającą przed zabrudzeniami.tommy-ky pisze:no to sie problem z niedziałającą klimatyzacją chyba rozwiązał ;/
odkręca się go w celu napełnienia układu klimatyzacji czynnikiem chłodzącym.tommy-ky pisze:ale kto to odkręcał i po co??
nawet na znanym portalu aukcyjnym, ale serio to tylko nakrętka.tommy-ky pisze:ktoś wie gdzie takie coś można kupić?? jakiśtam autoland? czy tak jak niektóre pi***ołki- sam serwis??
I bardzo możliwe, że leży sobie ta nakrętka niżej, co widać na zdjęciu.tommy-ky pisze:najlepsze jest to że ten kapturek to chyba to coś co jest na tym zdjęciu poniżej