Sposób montażu belek na dachu + box

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
opelek
Świeżak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: 19CDTI
Sposób montażu belek na dachu + box

#1 Post autor: opelek »

Moja Zafirka ma zintegrowane relingi dachowe z dziureczkami po wewnętrznej stronie po 3 punkty montażu na każdej stronie. Kupiłem odpowiednie beleczki z mocowaniem i box o dł. 1,8m. Jeżeli założę belki na zewnętrznych mocowaniach to rozstaw dla boxa jest zbyt duży i tu pytanko :
Czy lepiej zamontować mocowania belek od przodu licząc na 1 i 2 miejscu mocowania (wtedy box wychodzi troszkę przed szybę czołową) czy też mocować belki na 2 i 3 miejscu ? :mysli:
Jutro będzie lepiej

Awatar użytkownika
spectroB
Bywalec
Imię: Marek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: spectroB »

opelek pisze:Moja Zafirka ma zintegrowane relingi dachowe z dziureczkami po wewnętrznej stronie po 3 punkty montażu na każdej stronie. Kupiłem odpowiednie beleczki z mocowaniem i box o dł. 1,8m. Jeżeli założę belki na zewnętrznych mocowaniach to rozstaw dla boxa jest zbyt duży i tu pytanko :
Czy lepiej zamontować mocowania belek od przodu licząc na 1 i 2 miejscu mocowania (wtedy box wychodzi troszkę przed szybę czołową) czy też mocować belki na 2 i 3 miejscu ? :mysli:
Ja dwa lata temu wynająłem box razem z belkami od gościa który profesjonalnie się tym zajmuje i z tego co pamiętam box był lekko wysunięty nad przednia szybę, zresztą mój awatar jest tego dowodem choć lipnie to widac :P
P.S.
ile Ciebie wyniósł taki zestawik?

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#3 Post autor: cns80 »

Jak Ci nie wystaje do tyłu a jego przód nie jest zbyt zadarty do góry to lepiej na 2-3.
Obrazek

eNNeR

#4 Post autor: eNNeR »

Witam wszystkich. Mam pytanie czy jest różnica między relingami CHROM a ZWYKŁYMI? Chodzi mi o śruby itp. Moja Zafi jest z 2007 r, a chciałbym kupić do niej relingi z auta po faceliftingu czyli te chromowane. Myślę o kupnie tych relingów : http://allegro.pl/relingi-dachowe-chrom ... 31298.html

Z góry dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”