Cieknący szyberdach

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
peterek1970

Cieknący szyberdach

#1 Post autor: peterek1970 »

Szukam instrukcji lokalizacji i udrożnienia kanałów odpływowych. Po nocnym deszczu mam mokrą przednią część podsufitki i nakapało trochę pod nogi kierowcy i przy drążku zmiany biegów.
Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#2 Post autor: SD72 »

peterek1970 pisze:Szukam instrukcji lokalizacji i udrożnienia kanałów odpływowych. Po nocnym deszczu mam mokrą przednią część podsufitki i nakapało trochę pod nogi kierowcy i przy drążku zmiany biegów.
W kazdym rogu szyberdachu jest otworek odplywowy.

Sprezone powietrze moze zalatwic sprawe jesli sa zapchane ewentualnie nalac wody do rynienek (i jesli woda nie splywa)przepychac cienkim drucikiem.
peterek1970

#3 Post autor: peterek1970 »

bazyliszek72 pisze:
peterek1970 pisze:Szukam instrukcji lokalizacji i udrożnienia kanałów odpływowych. Po nocnym deszczu mam mokrą przednią część podsufitki i nakapało trochę pod nogi kierowcy i przy drążku zmiany biegów.
W kazdym rogu szyberdachu jest otworek odplywowy.

Sprezone powietrze moze zalatwic sprawe jesli sa zapchane ewentualnie nalac wody do rynienek (i jesli woda nie splywa)przepychac cienkim drucikiem.
Pomogło przedmuchanie, po dzisiejszym deszczu jest już sucho.
Dzięki wielkie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”