Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chciałbym podmienić lampkę oświetlenia wnętrza w Zafirze A na taką która ma dodatkowe dwie żarówki wykorzystane np. do czytania. Nie wiecie Koledzy od jakiego modelu Opla by pasowała żeby nie potrzeba powiększać otworu w podsufitce?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2017, 20:50 przez 1wiatr, łącznie zmieniany 4 razy.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Wzafirach tez takie byly bo ja mam wlasnie taka u mnie sa w niej jeszcze czujniki ruchu od alarmu.Powinna pasowac zamiennie,jakby co to moge zmierzyc otwor w podsufitce. moja jest taka http://moto.allegro.pl/item945925443_la ... larmu.html
1wiatr pisze:Jak by można to zrobić to byłbym wdzięczny bo w razie zakupienia i przesyłki - gdyby nie pasowała to z zamianą zawsze są później problemy.
Witam otwor pod lampkę to trapez wysokosc otworu 4.8 mm szerokosc od strony lusterka weziej 13.5 cm na 15 cm pzdr
1wiatr, jak będziesz kupował i montował to wrzuć jakieś fotki jak to wygląda no i jak kostkę trzeba przerobić. Zobaczę czy warto się w to bawić - bo ogólnie ciekawa sprawa.
ja mam taka jak na dole po prawej i dziala tylko na otwarcie drzwi,ale jak podlacze wszystko to dam znac chyba ze ktos to zrobi wczesniej to bede wdzieczny za pomoc
A ja założyłem sobie taką żarówkę LED "9 SMD 3 chip = 27 LED" zakupioną na jednym ze znanych portali aukcyjnych (uzytkownik "autoledy") i powiem - rewelka
W Zafci w nocy jak w dzień - faktycznie chyba jedna z najmocniej świecących żarówek LED.
Przy okazyji zauważyłem jakieś złącze schowane pod lamką ośw. wnętrza (nad lusterkiem wew.), "podrzuci ktoś" do czego toto ?
moze to być do lusterka ściemniającego się, ono ma jeszcze żaróweczkę w sobie która oświetla wnętrze...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Koledzy, podpowiedzcie mi w temacie oświetlenia kabiny: kupiłem rurkowe ledy(8 szt w rurce) tylko po zamknięciu drzwi jak już zgaśnie to żarzą się takim słabiutkim światłem. I pytanie czy ktoś tak też ma? Czy będzie to miało wpływ na rozładowanie akumulatora? A może kupiłem jakieś badziewie?
FOKS pisze:Koledzy, podpowiedzcie mi w temacie oświetlenia kabiny: kupiłem rurkowe ledy(8 szt w rurce) tylko po zamknięciu drzwi jak już zgaśnie to żarzą się takim słabiutkim światłem. I pytanie czy ktoś tak też ma? Czy będzie to miało wpływ na rozładowanie akumulatora? A może kupiłem jakieś badziewie?
FOKS
Miałem taki objaw w TICO jak podmieniłem żarówkę, ale akumulator się nie rozładowywał i wszystko było ok