[A] duszekt - Opel Zafira Selection 1,8 125 KM B+G r.p 2002
[A] duszekt - Opel Zafira Selection 1,8 125 KM B+G r.p 2002
Opel Zafira
Podoba mi się za to że pod maską pracuje cichy silnik benzynowy o poj 1,8 i mocy 125 km, za możliwość przewożenia 7 osób w trzech rzędach, za rewelacyjne rozwiązania z siedzeniami ( chowane w podłogę siedzenia trzeciego rzędu, przesuwna kanapa drugiego no i składane oparcie siedzenia pasażera w pierwszym rzędzie ). Podoba mi się za kolor tapicerki w kolorze czarno niebieskim oraz za czytelny pulpit.
Uwielbiam go za brak koła dwumasowego , brak świec żarowych, wtryskiwaczy, turbiny i pewnie jeszcze kilku rzeczy które są w samochodach z silnikami na ropę .
Auto w wersji SELECTION z 2002 roku.
Przywieziony z Niemiec z przebiegiem pewnie około 250 tyś km.
Wyposażenie
Klimatyzacja – sprawna
elektryczne i podgrzewane lusterka
klakson
halogeny
radio ( firmówka )
Modyfikacje
białe zegary, kierunki po lifcie, radio Alpine,
w niedalekiej przyszłości felgi 17 he he
Podoba mi się za to że pod maską pracuje cichy silnik benzynowy o poj 1,8 i mocy 125 km, za możliwość przewożenia 7 osób w trzech rzędach, za rewelacyjne rozwiązania z siedzeniami ( chowane w podłogę siedzenia trzeciego rzędu, przesuwna kanapa drugiego no i składane oparcie siedzenia pasażera w pierwszym rzędzie ). Podoba mi się za kolor tapicerki w kolorze czarno niebieskim oraz za czytelny pulpit.
Uwielbiam go za brak koła dwumasowego , brak świec żarowych, wtryskiwaczy, turbiny i pewnie jeszcze kilku rzeczy które są w samochodach z silnikami na ropę .
Auto w wersji SELECTION z 2002 roku.
Przywieziony z Niemiec z przebiegiem pewnie około 250 tyś km.
Wyposażenie
Klimatyzacja – sprawna
elektryczne i podgrzewane lusterka
klakson
halogeny
radio ( firmówka )
Modyfikacje
białe zegary, kierunki po lifcie, radio Alpine,
w niedalekiej przyszłości felgi 17 he he
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 21:46 przez duszekt, łącznie zmieniany 1 raz.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Małe sprostowanie: wtryskiwacze to ona maduszekt pisze:Uwielbiam go za brak koła dwumasowego , brak świec żarowych, wtryskiwaczy,
Ale widzę nie jestem jeden który wyznaje takie same priorytety.
Zadowolenia i bezawaryjności
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ładne autko, zadowolenia z jazdy i wielu bezawaryjnych km życzę
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Luko
- Mieszkaniec
A czemu INSP nie skasowane ?
Fajne te białe zegary są, czasem żałuję że u siebie nie mam, ale nie mam ochoty bawić się w przekładkę
Fajne te białe zegary są, czasem żałuję że u siebie nie mam, ale nie mam ochoty bawić się w przekładkę
Moja Zafira
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Masz na myśli INSP?duszekt pisze:Pewnie ten widok znają niektórzy z was ze swoich zafir.
Żeby to wykasować na wyłączonym zapłonie wciśnij i przytrzymaj przycisk zerowania przebiegu dziennego, włącz zapłon i poczekaj ok 10 sekund. Napis zniknie na 15.000 km.
I w tym położeniu przełącznika zapłonu chyba brakuje Ci jeszcze jednej świecącej się kontrolki.
Mam na myśli kontrolkę od układu klimatyzacji umieszczoną nad kontrolką od ładowania akumulatora.
Znaczy, że ją masz i ta kontrolka powinna się u Ciebie pojawićduszekt pisze:Klimatyzacja – sprawna
A po wygaśnięciu innych pozostałych kontrolek (ABS, kontrola trakcji) po kilku sekundach jeszcze przed uruchomieniem silnika nie powinien Ci się świecić samochodzik z kluczykiem. Oznacza to jakiś siedzący w pamięci komputera błąd..
- Luko
- Mieszkaniec
Zczytaj błędy, bo skoro jest auto z kluczykiem, to coś tam pewnie "za uszami" ma
Moja Zafira
- norris_85
- Zafiromaniak
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Klimy nie będzie ale myślę, że jak sczytasz błędy to będzie info czemu lampka się nie świeciduszekt pisze:Ale z klimą masz rację - nie zapala się . Co teraz będzie
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 13:19 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.