Opel Zafira 1.6 CNG jeszcze stoi w Niemczech
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1.6 CNG jeszcze stoi w Niemczech
Witam, szukam Zafiry w wersji B, ostatnio się zastanawiam czy nie wystarczyłaby mi wersja 1.6, bo nie jestem typem rajdowca. Na pewno auto się trochę zbiera, ale obecnie jeżdżę Fabią 1.4 i jakoś daję radę Czy ktoś z Was użytkuje taki samochód, niekoniecznie z CNG? Stacji CNG w Polsce jest jeszcze mało, jednak mam jedną stosunkowo niedaleko mnie, po drodze do pracy, więc dałoby radę raz na jakiś czas zatankować, a normalnie na benzynie tez przecież można pojeździć.
oto aukcja od prywatnego sprzedawcy:
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 00&asrc=st
Proszę o opinie, chociaż numeru VIN jeszcze nie mam...
oto aukcja od prywatnego sprzedawcy:
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 00&asrc=st
Proszę o opinie, chociaż numeru VIN jeszcze nie mam...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To samo pomyślałem - skóry na CNGwesolys pisze:jak nie jest to taxi to może wato się zainteresować chociaż przebieg i cena trochę niskie
Załatw VIN
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Pytałem o VIN, czekam na odpowiedź. W międzyczasie pokopałem sobie po necie, po różnych forach CNG. Okazuje się, że samochody z tą instalacją są trochę problematyczne. Oprócz problemów z tankowaniem z uwagi na niską ilość stacji (w Polsce około 32, w Niemczech dla porównania 870), mają też często problemy z wtryskami i zbiornikami gazu.
Chyba się wyleczyłem z CNG, choć czekam na odpowiedź nt. VINu.
Ponawiam pytanie. Czy Zafira B w wersji 1.6 to solidny samochód, czy jednak 1.8 jest bardziej preferowany przez Was?
Chyba się wyleczyłem z CNG, choć czekam na odpowiedź nt. VINu.
Ponawiam pytanie. Czy Zafira B w wersji 1.6 to solidny samochód, czy jednak 1.8 jest bardziej preferowany przez Was?