Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tak jak w temacie chciałbym poznać wasze zdanie. Jakie macie doświadczenia? Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy konieczna jest wymiana oleju i rozrządu w Zośce którą kupiłem. Rok 2002, przebieg 149000, żadnych dolegliwości jeżeli chodzi o silnik. Ale kiedyś słyszałem, że po zakupie używanego samochodu lepiej zachowawczo go wymienić Co wy na to?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 19:56 przez AndrzejS, łącznie zmieniany 2 razy.
tak nie ma co zalowac na rozrzad bo jakszczeli to klopociki...a co do oleju ja leje GM 5W- 30 i jest ok,cenowo takze nie ma tragedi...w internecie w granicach 100 zl..
Będę robił w servisie, chyba będą wiedzieć co założyć. Koszt ok. 700- 900 zł. Nie za duża cena, żeby kombinować u jakiegoś mechanika. A nie mam żadnego zaufanego.
A ile l wchodzi oleju (ile trzeba kupić) do tego silniczka ? Też mam Zafirkę z tym silnikiem, samochód z Belgii, bez książki, bez żadnych informacji jaki był zalewany olej i też się zastanawiam co zalać i ile żeby było dobrze ?
piter. pisze:A ile l wchodzi oleju (ile trzeba kupić) do tego silniczka ? Też mam Zafirkę z tym silnikiem, samochód z Belgii, bez książki, bez żadnych informacji jaki był zalewany olej i też się zastanawiam co zalać i ile żeby było dobrze ?
Ja właśnie nie mam napisanej w książce serwisowej oleju, jedynie pisze 10W40...
To jaki nalać ?? GM ? Czy może Mobil 1 ?
W skrzyni też warto zmienić olej przy przebiegu 150 000 km?