moze znacie konkretne modele, numery wycieraczek ktore maja odpowiedni ksztalt?
tak przy okazji. jak po angielsku nazywa sie to rozwiazanie wycieraczek- przeciwsobne?
Moderator: Sebu$
To haczenie da się w ten sposób wyeliminować, ale czy będziesz w stanie patrzeć na wycieraczkę wysoko podniesioną nad podszybie? Mnie to o wiele szybciej by wnerwiło niż krótsza wycieraczka. Nie wiem po co kombinować z dłuższą wycieraczką, co ona wam da? 2,5cm wyżej i niżej wytrze. Nie wiem po co to komu, aby samoloty podziwiać albo rozjechanego kota przed samą maską. To nic nie da, minimalnie (dosłownie minimalnie) zniweluje niewytarty trójkąt na środku szyby, ale moim zdaniem nie jest to warte kombinowania, podnoszenia wycieraczek na wieloklinie itp. Ja kupiłem na zimę Alca pseudo aero 2*600mm i chodziły idealnie przez prawie rok, ale mocowanie jest okrutnie szpetne. Przerzuciłem "zregenerowane" poprzednie Bosche aero (kupiłem z autem, a na giełdzie w Gliwicach jest koleś, który za 30zł wymienia gumki na nowe Valeo) i jest wyśmienicie...Koenig pisze:A nie da się tego "haczenia" wyeliminować poprzez zmianę kąta mocowania jednego z ramion wycieraczki na wieloklinie, który obraca wycieraczkę? Problem z haczeniem miałem z motgum'ami areo (nie pamiętam teraz długości piór) oraz kompletem boscha areo 600+650. Na szczęście wcześniej zaopatrzyłem się w zestaw Boscha Areo 550+600+650, więc dobrałem niekolizyjny komplet. Jednak docelowo przymierzam się do próby wyregulowania ramion na wieloklinie, aby móc używać dłuższych piór a także, aby zlikwidować nieczyszczony obszar szyby na lewo od kierowcy, bo czasami ogranicza widzenie. Może ktoś już ten temat przerabiał?