Zafira opc Gorzów Wielkopolski opinia

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
dudki22

Zafira opc Gorzów Wielkopolski opinia

#1 Post autor: dudki22 »

Witam!
Panowie czy jest ktoś w stanie zobaczyć to Auto , co to warte jest.
I czy faktycznie tak jest co sprzedający pisze?

Obrazek
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-a-opc- ... 7a2efaf8db
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 12:14 przez dudki22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#2 Post autor: norris_85 »

*** Cena w dół, bo drugie auto czeka na naprawę!!! ***
raczej cena w dół bo temu autu potrzebna reanimacja. przy tym przebiegu zapewne silnik się kończy i wymagany będzie gruntowny remont....

plus za całkiem realny przebieg, zdjęcia robione jak było cieplej więc nie wiadomo jaki jest aktualny stan auta...

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#3 Post autor: ryba1 »

norris_85 pisze:wymagany będzie gruntowny remont....
który może wynieść cenę zakupu

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#4 Post autor: Andrzej2503 »

jak umówisz czas i miejsce to mogę ją zobaczyć
mam identyczną na sprzedaż - ale droższą i młodszą,
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
Biały
Przeglądacz
Auto: Zafira A OPC
#5 Post autor: Biały »

228tys i remont silnika za 10 tys zł ??? Info od wróżbity Macieja czy sprawdzone i potwierdzone?

Awatar użytkownika
krybaki
Debiutant
Imię: Krystian
Auto: Zafira a opc 2.0t
Model: Za
Oznaczenie silnika: Z20let
#6 Post autor: krybaki »

raczej od wróżbity bo ja mam przejechane ponad 228000 i nic

Awatar użytkownika
Biały
Przeglądacz
#7 Post autor: Biały »

No dokładnie. U mnie podobnie...chodzi jak zegarek i remontu za 10 tys nie wymaga. Jak kolega ryba1 nie umie normalnie jeździć to i nowy silnik po 10tys odda do remontu. Kwestia użytkowania auta z głową a odwdzięczy się bezawaryjną jazdą przez wiele tys km.

Awatar użytkownika
krybaki
Debiutant
Imię: Krystian
Auto: Zafira a opc 2.0t
Model: Za
Oznaczenie silnika: Z20let
#8 Post autor: krybaki »

dokładnie , jak kolega biały mówi
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 20:53 przez krybaki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#9 Post autor: ryba1 »

odezwali się wróżbici.jeden mądrzejszy od drugiego psedo mechanicy.wystarczy poczytać tematy że w okolicach 200 tys km robią remonty

ŻENADA!!!!!

Awatar użytkownika
Biały
Przeglądacz
#10 Post autor: Biały »

Poczytać to Ty sobie możesz o zasadach interpunkcji jak jednego zdania nie umiesz poprawnie napisać :mrgreen:

Prawda jest jaka jest i to Cię boli. Przy normalnej eksploatacji przy 228 tys ten silnik nie będzie się klasyfikował do remontu.
A że Ty łykasz wszystko co Ci powiedzą i powtarzasz to jak świadek jehowy to nie moja wina.
W to że żeby uzyskać z LEta 400 km potrzeba 60-70 tys zł też dalej wierzysz? :mrgreen:

p.s. Jestem kierowcą zawodowym a nie mechanikiem. No chyba że to też wiesz lepiej :?: :D

Panowie - bez uszczypliwości ;) - Bodek
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 21:51 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.

dudki22

#11 Post autor: dudki22 »

Kolego Andrzej2503 Ja nie jestem raczej w stanie was umówić , bo nie znam Gorzowa ani waszych wolnych terminów.
Jeżeli był byś tak miły i skontaktował się w wolnej chwili ze sprzedawcą to będę bardzo wdzięczny a jeżeli nie, to trudno nie obrażę się.

ppackowski

#12 Post autor: ppackowski »

Jaki remont przy 200 tysiach ..... noooo ludzieeee opanujecie się !!!! :lol: Przy jakich 200 tysiach .... przy tych, które wybijają na liczniku w Polsce + ileś set tysięcy w pamięci tego silnika, które ukręcił u sąsiadów :D. To nie maluch, Tavria, itp. Sorki norris_85 ale pojechałeś po bandzie na całego i za karę Twoja Zocha powinna się Ci rozkraczyć na środku skrzyżowania i to w godzinach szczytu :D Jestem na 100% pewien że te 228 tysi dla tego silnika to żaden wyczyn i może on jeszcze duuużo, no chyba że ktoś go świadomie zarżnął ;) Mam wokół siebie, zresztą tak jak każdy, różne auta, większość oczywiście dawno po 200 tysiach iii co ... i nic, fakt sypią się blachy, sypią się zawieszenia, ale nie silniki...
Nie sorki, jeden się sypnął :D Piękny Focusik, igła stan, niecałe 170kkm na liczniku, w miesiąc rozsypał się prawie cały, niestety przy zakupie zadziałał syndrom niskiego wskazania licznika :lol:

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Kontakt:

#13 Post autor: norris_85 »

ppackowski, nie mówimy tutaj o różnych autach (a co za tym idzie różnych silnikach) tylko o jednym konkretnym silniku :!:
Biały pisze:228tys i remont silnika za 10 tys zł ??? Info od wróżbity Macieja czy sprawdzone i potwierdzone?
przeczytaj proszę jeszcze raz posty do których się odnosiłem i wskaż mi gdzie tam widnieje kwota 10tyś :?:

ppackowski, Biały, krybaki, zapraszam kolegów na fora dot konkretnie tego silnika (nie tylko polskie ale i zagraniczne) i poczytanie co nieco...

nawet na naszym forum można wyczytać trochę inf od posiadaczy ZA z tym silnikiem, jak choćby to że remont zazwyczaj oscyluje w granicach 2-5tyś (wszystko zależy od jego rozpiętości). A fakt, że Wojti szarpnął się na znacznie droższy wcale nie znaczy, że każdy powinien taki robić :!: a jest jedynie skutkiem modyfikacji jakich wcześniej u siebie dokonał...

wasze wypowiedzi mają oczywiście ziarno prawdy - jeśli auto jeżdżone z głową to nie powinno się nić dziać ale nie rozpatrujemy tutaj zakupu auta nowego tylko używanego o tak na prawdę nieznanej historii... należy więc liczyć się z EWENTUALNYMI kosztami dodatkowymi

zastanówcie się też dlaczego najbardziej polecani handlarze jak Andrzej2503 zazwyczaj unikają importu tego modelu?

swoją drogą
Andrzej2503 pisze:jak umówisz czas i miejsce to mogę ją zobaczyć
mam identyczną na sprzedaż - ale droższą i młodszą,
od kiedy wozisz full OPC? :>

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#14 Post autor: Andrzej2503 »

norris_85 pisze:od kiedy wozisz full OPC? :>
generalnie nie wożę i nie przywożę takich na zamówienie
ale jak się nawinęła taka z pewnego źródła to przygarnąłem i cieszę się chwilowo z jazdy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 10:47 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 1 raz.
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Kontakt:

#15 Post autor: wamka18 »

Trochę już stoi to auto około 2 miesiąca. A co do remontu opinia jest taka że około 200 tys. ale wszystko zależy od użytkowania. Patrząc z drugiej strony nikt nie kupuje 200KM po to by jeździć do kościoła czyli lepiej taniej kupić i zrobić remont tylko aby karoseria była tego warta.

Sam się przygotowuje do remontu że względu na spożycie oleju ale uważam że powinienem zmieścić się w 2-3 tys nie licząc robocizny bo samemu będe robił,co będzie okaże się po rozebraniu

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”