Zafira opc Gorzów Wielkopolski opinia
Moderator: Tunio999
Zafira opc Gorzów Wielkopolski opinia
Witam!
Panowie czy jest ktoś w stanie zobaczyć to Auto , co to warte jest.
I czy faktycznie tak jest co sprzedający pisze?
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-a-opc- ... 7a2efaf8db
Panowie czy jest ktoś w stanie zobaczyć to Auto , co to warte jest.
I czy faktycznie tak jest co sprzedający pisze?
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-a-opc- ... 7a2efaf8db
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 12:14 przez dudki22, łącznie zmieniany 1 raz.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
raczej cena w dół bo temu autu potrzebna reanimacja. przy tym przebiegu zapewne silnik się kończy i wymagany będzie gruntowny remont....*** Cena w dół, bo drugie auto czeka na naprawę!!! ***
plus za całkiem realny przebieg, zdjęcia robione jak było cieplej więc nie wiadomo jaki jest aktualny stan auta...
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
odezwali się wróżbici.jeden mądrzejszy od drugiego psedo mechanicy.wystarczy poczytać tematy że w okolicach 200 tys km robią remonty
ŻENADA!!!!!
ŻENADA!!!!!
- Biały
- Przeglądacz
- Auto: Zafira A OPC
Poczytać to Ty sobie możesz o zasadach interpunkcji jak jednego zdania nie umiesz poprawnie napisać
Prawda jest jaka jest i to Cię boli. Przy normalnej eksploatacji przy 228 tys ten silnik nie będzie się klasyfikował do remontu.
A że Ty łykasz wszystko co Ci powiedzą i powtarzasz to jak świadek jehowy to nie moja wina.
W to że żeby uzyskać z LEta 400 km potrzeba 60-70 tys zł też dalej wierzysz?
p.s. Jestem kierowcą zawodowym a nie mechanikiem. No chyba że to też wiesz lepiej
Panowie - bez uszczypliwości - Bodek
Prawda jest jaka jest i to Cię boli. Przy normalnej eksploatacji przy 228 tys ten silnik nie będzie się klasyfikował do remontu.
A że Ty łykasz wszystko co Ci powiedzą i powtarzasz to jak świadek jehowy to nie moja wina.
W to że żeby uzyskać z LEta 400 km potrzeba 60-70 tys zł też dalej wierzysz?
p.s. Jestem kierowcą zawodowym a nie mechanikiem. No chyba że to też wiesz lepiej
Panowie - bez uszczypliwości - Bodek
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 21:51 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaki remont przy 200 tysiach ..... noooo ludzieeee opanujecie się !!!! Przy jakich 200 tysiach .... przy tych, które wybijają na liczniku w Polsce + ileś set tysięcy w pamięci tego silnika, które ukręcił u sąsiadów . To nie maluch, Tavria, itp. Sorki norris_85 ale pojechałeś po bandzie na całego i za karę Twoja Zocha powinna się Ci rozkraczyć na środku skrzyżowania i to w godzinach szczytu Jestem na 100% pewien że te 228 tysi dla tego silnika to żaden wyczyn i może on jeszcze duuużo, no chyba że ktoś go świadomie zarżnął Mam wokół siebie, zresztą tak jak każdy, różne auta, większość oczywiście dawno po 200 tysiach iii co ... i nic, fakt sypią się blachy, sypią się zawieszenia, ale nie silniki...
Nie sorki, jeden się sypnął Piękny Focusik, igła stan, niecałe 170kkm na liczniku, w miesiąc rozsypał się prawie cały, niestety przy zakupie zadziałał syndrom niskiego wskazania licznika
Nie sorki, jeden się sypnął Piękny Focusik, igła stan, niecałe 170kkm na liczniku, w miesiąc rozsypał się prawie cały, niestety przy zakupie zadziałał syndrom niskiego wskazania licznika
- norris_85
- Zafiromaniak
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Kontakt:
ppackowski, nie mówimy tutaj o różnych autach (a co za tym idzie różnych silnikach) tylko o jednym konkretnym silniku
ppackowski, Biały, krybaki, zapraszam kolegów na fora dot konkretnie tego silnika (nie tylko polskie ale i zagraniczne) i poczytanie co nieco...
nawet na naszym forum można wyczytać trochę inf od posiadaczy ZA z tym silnikiem, jak choćby to że remont zazwyczaj oscyluje w granicach 2-5tyś (wszystko zależy od jego rozpiętości). A fakt, że Wojti szarpnął się na znacznie droższy wcale nie znaczy, że każdy powinien taki robić a jest jedynie skutkiem modyfikacji jakich wcześniej u siebie dokonał...
wasze wypowiedzi mają oczywiście ziarno prawdy - jeśli auto jeżdżone z głową to nie powinno się nić dziać ale nie rozpatrujemy tutaj zakupu auta nowego tylko używanego o tak na prawdę nieznanej historii... należy więc liczyć się z EWENTUALNYMI kosztami dodatkowymi
zastanówcie się też dlaczego najbardziej polecani handlarze jak Andrzej2503 zazwyczaj unikają importu tego modelu?
swoją drogą
przeczytaj proszę jeszcze raz posty do których się odnosiłem i wskaż mi gdzie tam widnieje kwota 10tyśBiały pisze:228tys i remont silnika za 10 tys zł ??? Info od wróżbity Macieja czy sprawdzone i potwierdzone?
ppackowski, Biały, krybaki, zapraszam kolegów na fora dot konkretnie tego silnika (nie tylko polskie ale i zagraniczne) i poczytanie co nieco...
nawet na naszym forum można wyczytać trochę inf od posiadaczy ZA z tym silnikiem, jak choćby to że remont zazwyczaj oscyluje w granicach 2-5tyś (wszystko zależy od jego rozpiętości). A fakt, że Wojti szarpnął się na znacznie droższy wcale nie znaczy, że każdy powinien taki robić a jest jedynie skutkiem modyfikacji jakich wcześniej u siebie dokonał...
wasze wypowiedzi mają oczywiście ziarno prawdy - jeśli auto jeżdżone z głową to nie powinno się nić dziać ale nie rozpatrujemy tutaj zakupu auta nowego tylko używanego o tak na prawdę nieznanej historii... należy więc liczyć się z EWENTUALNYMI kosztami dodatkowymi
zastanówcie się też dlaczego najbardziej polecani handlarze jak Andrzej2503 zazwyczaj unikają importu tego modelu?
swoją drogą
od kiedy wozisz full OPC? :>Andrzej2503 pisze:jak umówisz czas i miejsce to mogę ją zobaczyć
mam identyczną na sprzedaż - ale droższą i młodszą,
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
generalnie nie wożę i nie przywożę takich na zamówienienorris_85 pisze:od kiedy wozisz full OPC? :>
ale jak się nawinęła taka z pewnego źródła to przygarnąłem i cieszę się chwilowo z jazdy
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 10:47 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 1 raz.
sklepik z Zafirami B i C
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Kontakt:
Trochę już stoi to auto około 2 miesiąca. A co do remontu opinia jest taka że około 200 tys. ale wszystko zależy od użytkowania. Patrząc z drugiej strony nikt nie kupuje 200KM po to by jeździć do kościoła czyli lepiej taniej kupić i zrobić remont tylko aby karoseria była tego warta.
Sam się przygotowuje do remontu że względu na spożycie oleju ale uważam że powinienem zmieścić się w 2-3 tys nie licząc robocizny bo samemu będe robił,co będzie okaże się po rozebraniu
Sam się przygotowuje do remontu że względu na spożycie oleju ale uważam że powinienem zmieścić się w 2-3 tys nie licząc robocizny bo samemu będe robił,co będzie okaże się po rozebraniu