Pomoc dla mojej córki Marysi
- szary
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Seat Alhambra / Skoda Octavia
- Model: FL
- Oznaczenie silnika: AUY
- Kontakt:
Pomoc dla mojej córki Marysi
Zwracamy się z prośbą o pomoc finansową na leczenie i rehabilitację naszej córeczki Marii Magdaleny
Marysia urodziła się jako wcześniak w 30 tygodniu ciąży w wagą 1480 g. Podczas 2 miesięcznego pobytu na Oddziale Intensywnej Terapii Noworodka w Łodzi rozpoznano u niej m.in. krwawienie do ośrodkowego układu nerwowego III i IV stopnia, wodogłowie pokrwotoczne, niedotlenienie, zespół zaburzeń oddychania III stopnia.
W 14 miesiącu życia u Marysi zostało zdiagnozowane mózgowe porażenie dziecięce, opóźniony rozwój psychoruchowy, niedowład czterokończynowy i epilepsja.
Koszt jednego dwutygodniowego turnusu wynosi ponad 4500 zł.
Dziecko korzysta z pomocy wielu specjalistów: neurologa, neurochirurga, psychologa, logopedy, pedagoga, okulisty i rehabilitantów. Dzięki intensywnej terapii Marysia ma sprawne rączki, niestety nie siedzi samodzielnie i nie chodzi. Aby mogła to robić potrzebna jest dalsza intensywna i niestety bardzo droga rehabilitacja. Koszt jednego dwutygodniowego turnusu wynosi ponad 4500 zł co przekracza nasze możliwości finansowe.
Największa skuteczność rehabilitacji to przynajmniej kilka wyjazdów rocznie,
Marysia jest bardzo kochaną, wesołą, bystrą i pracowitą dziewczynką. Los ją ciężko doświadcza lecz ona mimo wszystko ma ogromną chęć do życia i jest szansa na to że będzie mogła funkcjonować jak jej rówieśnicy.
Prosimy bardzo ludzi wielkiego serca o pomoc dla naszej córeczki Marysi. Pomóżcie i dajcie jej tą szansę.
STRONA MARYSI
ZBIÓRKA NA NF WALKER
Marysia urodziła się jako wcześniak w 30 tygodniu ciąży w wagą 1480 g. Podczas 2 miesięcznego pobytu na Oddziale Intensywnej Terapii Noworodka w Łodzi rozpoznano u niej m.in. krwawienie do ośrodkowego układu nerwowego III i IV stopnia, wodogłowie pokrwotoczne, niedotlenienie, zespół zaburzeń oddychania III stopnia.
W 14 miesiącu życia u Marysi zostało zdiagnozowane mózgowe porażenie dziecięce, opóźniony rozwój psychoruchowy, niedowład czterokończynowy i epilepsja.
Koszt jednego dwutygodniowego turnusu wynosi ponad 4500 zł.
Dziecko korzysta z pomocy wielu specjalistów: neurologa, neurochirurga, psychologa, logopedy, pedagoga, okulisty i rehabilitantów. Dzięki intensywnej terapii Marysia ma sprawne rączki, niestety nie siedzi samodzielnie i nie chodzi. Aby mogła to robić potrzebna jest dalsza intensywna i niestety bardzo droga rehabilitacja. Koszt jednego dwutygodniowego turnusu wynosi ponad 4500 zł co przekracza nasze możliwości finansowe.
Największa skuteczność rehabilitacji to przynajmniej kilka wyjazdów rocznie,
Marysia jest bardzo kochaną, wesołą, bystrą i pracowitą dziewczynką. Los ją ciężko doświadcza lecz ona mimo wszystko ma ogromną chęć do życia i jest szansa na to że będzie mogła funkcjonować jak jej rówieśnicy.
Prosimy bardzo ludzi wielkiego serca o pomoc dla naszej córeczki Marysi. Pomóżcie i dajcie jej tą szansę.
STRONA MARYSI
ZBIÓRKA NA NF WALKER
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 18:08 przez szary, łącznie zmieniany 1 raz.
- maria
- Zafiromaniak
- Imię: Anna
- Auto: Opel zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Piotr, dostałeś wsparcie dla swojej córki ode mnie .Myślę ,że inni może pójdą tym samym śladem .
Wytrwałości w tym co robicie dla swojego dziecka .
Pozdrawiam Cię Marysiu , a od mnie i życzę dużo zdrówka .
Wytrwałości w tym co robicie dla swojego dziecka .
Pozdrawiam Cię Marysiu , a od mnie i życzę dużo zdrówka .
Nie jeżdżę szybciej, niż lata mój Anioł Stróż.
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wysłałem Masowe PW do użytkowników z Forum - zobaczymy jakie odniesie skutek - może się uda
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam, również przekazałem skromna kwotę.
Marysia jak widziałem to super dziewuszka
Walczcie o nią na wszystkie możliwe sposoby. Wierze że wyzdrowieje.
Życzę wam jako Rodzicom wytrwałości i wzajemnego wsparcia a Marii Magdalenie jak najwięcej widocznych pozytywnych efektów w walce z chorobą.
Powodzenia !
Marysia jak widziałem to super dziewuszka
Walczcie o nią na wszystkie możliwe sposoby. Wierze że wyzdrowieje.
Życzę wam jako Rodzicom wytrwałości i wzajemnego wsparcia a Marii Magdalenie jak najwięcej widocznych pozytywnych efektów w walce z chorobą.
Powodzenia !
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Bodek pisze:Wysłałem Masowe PW do użytkowników z Forum - zobaczymy jakie odniesie skutek - może się uda
uda się !!!!!!!!!!
poszło
i poszło info dalej