Jak żeby zamki same się zamykały jak się zapomni
-
xrs
Jak żeby zamki same się zamykały jak się zapomni
Witam,
czy w Zosi B jest coś takiego że jak zapomnę z kluczyka zamknąć drzwi to się same wszystkie zamkną po ok 30 sekundach; miałem coś takiego w zwykłej Corsie z 2001 roku a tutaj coś się nie mogę doszukać. Pozdro.
czy w Zosi B jest coś takiego że jak zapomnę z kluczyka zamknąć drzwi to się same wszystkie zamkną po ok 30 sekundach; miałem coś takiego w zwykłej Corsie z 2001 roku a tutaj coś się nie mogę doszukać. Pozdro.
-
Flora
-
xrs
Tak sam blokował drzwi po ok 30 sec jak np zapomniałem zamknąć z pilota; dlaczego niebezpieczne? Właśnie fajnie, teoretycznie parkujesz auto i masz pewność że zawsze zamknięte nawet jak zapomnisz, a jeśli ktoś siedzi w środku to sobie otworzy bez problemu klamką. Aż 5 min w Zafirze trzeba czekać?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2016, 00:28 przez xrs, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Skasowany użytkownik 6483
-
xrs
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Panowie to trzeba buczek aktywować o pozostawieniu kluczyka w stacyjce ... I problem z głowy ...
Jednakże nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, bo w megance miałem podobne rozwiązanie i była sytuacja ,że kluczyki na siedzeniu zostawiłem ,po tym jak otworzyłem maskę ( aby sprawdzić płyny ) , samochód się zamknął i się zrobił problem.
Do domu miałem 8 km
no i niestety czekała mnie podróż ...
Jednakże nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, bo w megance miałem podobne rozwiązanie i była sytuacja ,że kluczyki na siedzeniu zostawiłem ,po tym jak otworzyłem maskę ( aby sprawdzić płyny ) , samochód się zamknął i się zrobił problem.
Do domu miałem 8 km
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Dlatego bardzo dobrym wynalazkiem jest karta wolne ręce. W Espace IV miałem takie rozwiązanie, odchodząc od auta z kartą na kilka kroków auto samo się zamykało, a zostawiając kartę wewnątrz auto się nie zamykało. Chwycenie klamki otwierało zamki.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
Rafoooo
Mam w Megance Handsfree, ale nie ma takiej opcji żeby po odejściu od auta z kartą drzwi się zamkły .... a za to jest opcja zostawienia karty w aucie, raz tak zrobiłem 40km od domu nad jeziorkiem ......... otwarłem samochód kartą, a że potrzebowałem tylko wyjąć rzeczy z bagażnika, to nie otwierałem drzwi, tylko samą klape. Po wyjęciu, kumpel zatrzasnął za mną bagażnik i wtedy mnie olśniło że klucze z kartą zostały na tylnej półce
........ jako że minęło 30sek, a drzwi nikt nie otworzył to centralny się zamknął (widocznie nie uwzględnia otwarcia tylnej klapy) ......... na szczęście miałem uchylone 1cm szyby ..... przez które wsunąłem kijki od namiotu i przycisłem przycisk na konsoli środkowej od rozryglowania drzwi ....... troche celowania było
........... ale lepsze to niż dylać 40km do domu po drugą kartę 
-
u99artur
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Miałem dwa auta z opcja karta wolne ręce i żadnego nie szło zamknąć jeśli karta - klucz znajdowały się wewnątrz auta. Outlander dodatkowo wymagał by odpalić auto karta musiała znajdować się w okolicy przednich foteli.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
-
xrs