Viaauto a szyba atermiczna
Moderator: Mariusz
-
szura217
Viaauto a szyba atermiczna
Ostatnio zakupiłem i zamocowałem Viaauto w mojej Zośce. Niestety urządzenie nie chciało działać na bramce. Przy drugim przejeździe wystawiłem je przez okno i zadziałało. Po przejrzeniu dokumentacji padło podejrzenie na szybę atermiczną. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i może znalazł jego rozwiązanie? Wstępnie myślałem o umieszczeniu urządzenia w jakimś hermetycznym pojemniku na zewnątrz i zakładanie go tylko na trasy, mam jednak wątpliwości czy temperatury zimą czy latem mu nie zaszkodzą. Wystawianie urządzenia za każdym razem jest jednak trochę kłopotliwe.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wiesz? może to trochę kłopotliwe, ale są plusy;
Więc, miałem oryginalną szybę atermiczną dostałem kamieniem :> i w NordGlass wymienili mi szybę na nową z takimi dwoma plamami u góry(środkowa to czujnik deszczu) i pewnie tam można nakleić ViaAuto... bo jak się na to patrzy to tak jakby nie było tam tej powłoki atermicznej...
Szybę wymienili mi na ubezpieczenie bez wkładu własnego(dokupiłem sobie taką opcję do ubezpieczenia za ok90zł bo wiedziałem że ten kamień :> w końcu trafi mi w szybę)
więcej też tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=305887#305887 i na następnej stronie

Więc, miałem oryginalną szybę atermiczną dostałem kamieniem :> i w NordGlass wymienili mi szybę na nową z takimi dwoma plamami u góry(środkowa to czujnik deszczu) i pewnie tam można nakleić ViaAuto... bo jak się na to patrzy to tak jakby nie było tam tej powłoki atermicznej...
Szybę wymienili mi na ubezpieczenie bez wkładu własnego(dokupiłem sobie taką opcję do ubezpieczenia za ok90zł bo wiedziałem że ten kamień :> w końcu trafi mi w szybę)
więcej też tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=305887#305887 i na następnej stronie

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, 10:38 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szura217
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
szura217
-
szura217
-
grzes
-
szura217
-
robert1979gl
-
aroniusz
-
TomCars
Ja kupiłem auto to było to zamontowane po prawej stronie pod tym wykropkowanym polem, i nie działało i nie miałem możliwości spytać poprzedniego właściciela czy działało. Na koncie była jakaś kasa więc byłem przekonany że powinno działać. Jako że w mojej miejscowości nie ma punktu który to obsługuje próbowałem zareklamować przy okazji w innym mieście. Okazało się że urządzenie nie ma już gwarancji to kupiłem nowe, założyłem w tym samym miejscu i lipa dalej. Potem tu właśnie przeczytałem że ktoś ma na tym wykropkowanym i przekleiłem to, i po tygodniu wjazd na A4 i działa 
-
KangolOPC
-
TomCars