Zafira B 1.8 czy Reanault Grand Scenic III
Moderator: Tunio999
-
lukart
Zafira B 1.8 czy Reanault Grand Scenic III
Witam wszystkich.
Mam powaĹźny dylemat od dĹuĹźszego czasu chcÄ zakupiÄ nowy pojazd i tu problem w wyborze a mianowicie
Renault grand scenic III z 2011, 1.4tce czy zafire B 1.8 z 2008r
samochĂłd ma byÄ w benzynie poniewaĹź myĹle o gazie. W tej chwili biorÄ pod uwagÄ takie oto ogĹoszenia
Zafira
Renault
NajwiÄkszy dylemat to rocznik renault 2011 a zafira 2008, cena bardzo zbliĹźona:(
Mam powaĹźny dylemat od dĹuĹźszego czasu chcÄ zakupiÄ nowy pojazd i tu problem w wyborze a mianowicie
Renault grand scenic III z 2011, 1.4tce czy zafire B 1.8 z 2008r
samochĂłd ma byÄ w benzynie poniewaĹź myĹle o gazie. W tej chwili biorÄ pod uwagÄ takie oto ogĹoszenia
Zafira
Renault
NajwiÄkszy dylemat to rocznik renault 2011 a zafira 2008, cena bardzo zbliĹźona:(
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
ojciec polak pisze:Cena adekwatna do jakoĹci auta...lukart pisze:NajwiÄkszy dylemat to rocznik renault 2011 a zafira 2008, cena bardzo zbliĹźona:(
-
Andrzej2503
wyjątki się zdarzająBodek pisze:szyscy tak mówią a mój kumpel z pracy jeździ scenic-em grandem już 7 lat i jeszcze nie słyszałem, żeby na coś narzekał
moja kobieta uparła się jakiś czas temu na Scenica
po 2 latach ciągłych wizyt w serwisie (a na gwarancji był) dostałem polecenie aby go spalić, utopić albo zezłomować bo nie wierzyła, że można to sprzedać
teraz wsiadła w niemca i jest spokój (bezcenne!)
-
Phoenix79
witam,
francuzem nie jeździłem prywatnie, a jedynie korzystałem z auta służbowego. Co prawda nie był to scenic, ale megane. No cóż, jechać jakoś się jechało. jako ciekawostkę powiem, że z siedmiu renaultów megane, które były kupione w jednym okresie, w sześciu "przekręciły" się panewki..
i w zasadzie wszystkie w okolicy 200k km.... no ale to były megane. może ze scenikiem będzie lepiej.
ale ja Ci radzę - kup zafirę.
francuzem nie jeździłem prywatnie, a jedynie korzystałem z auta służbowego. Co prawda nie był to scenic, ale megane. No cóż, jechać jakoś się jechało. jako ciekawostkę powiem, że z siedmiu renaultów megane, które były kupione w jednym okresie, w sześciu "przekręciły" się panewki..
ale ja Ci radzę - kup zafirę.
-
Rafoooo
- tOmki
- Zafiromaniak
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Mam Meganke 3 kombi i mam Zafirę B. Jeżeli jesteś typem DIY, to wybrałbym Zafirę. Wsparcie na forach jest dużo lepsze u Opla, dla Renówek ciężko znaleźć jakieś materiały.
Sam naprawiam - dużo daje, op-com, w tani.
Chiński Clip do Renówki to koszt 400zł, manuale też są cienkie i ciężko znaleźć.
Sam naprawiam - dużo daje, op-com, w tani.
Chiński Clip do Renówki to koszt 400zł, manuale też są cienkie i ciężko znaleźć.
ZB 
ZC
ZC
-
Forfiter2012
Rzekomo jak się oleju nie zmieniało "longlife" to problemów nie było a dotyczy właśnie diesla. Ja mam podobny dylemat ale chyba zostawię swoją zafire a i dokupie jakiegoś kompakta na codzień a zafira na wakacje i świętaRafoooo pisze:Piszecie o panewkach że się przekrecają ... zauważcie że Kolega szuka benzyniaka, a panewki to przypadłość diesla.
-
czarekcw
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
A ja sie wypowiem poniewaz smigam i jednym i drugim. Ja mam zoske a znajomy grand scenica. Jezdzimy razem do pracy raz on raz ja.
Autko duze, komfortowe (jak dla mnie za miekkie), i posiada 2 miliardy schowkow. Sa wszedzie. Znajomy ma 2.0 benzyne z lpg i jest zadowolony. pali mu to ok 10-11l gazu. Uzywa auta do ciagniecia duzej przyczepy kempingowej. Jest zadowolony. Jednak auto jest tak wypchane elektronika ze nawet po wymianie oleju musial jechac na kasowanie bledow bo sterownik po wymianie zauwazyl zbyt duzy spadek cisnienia oleju... Co jakis czas zaswieca sie nowy blad a potem sam gasnie...
Jezeli chodzi o stylistyke to zalezy co kto lubi. Ale osobiscie uwazam ze zegar powinien byc za kierownica. Ogolnie stylistyka wnetrza w tym renault mi nie lezy. I to mocno...
W top gear kiedys pokazywali test peugeota. Zachwalali ze auto ma 6 stopniowa manualna skrzynie biegow i pokazywali radio
Ogolnie fajnie sie tym jezdzi. Ale to nie moja bajka.
Autko duze, komfortowe (jak dla mnie za miekkie), i posiada 2 miliardy schowkow. Sa wszedzie. Znajomy ma 2.0 benzyne z lpg i jest zadowolony. pali mu to ok 10-11l gazu. Uzywa auta do ciagniecia duzej przyczepy kempingowej. Jest zadowolony. Jednak auto jest tak wypchane elektronika ze nawet po wymianie oleju musial jechac na kasowanie bledow bo sterownik po wymianie zauwazyl zbyt duzy spadek cisnienia oleju... Co jakis czas zaswieca sie nowy blad a potem sam gasnie...
Jezeli chodzi o stylistyke to zalezy co kto lubi. Ale osobiscie uwazam ze zegar powinien byc za kierownica. Ogolnie stylistyka wnetrza w tym renault mi nie lezy. I to mocno...
W top gear kiedys pokazywali test peugeota. Zachwalali ze auto ma 6 stopniowa manualna skrzynie biegow i pokazywali radio
Ogolnie fajnie sie tym jezdzi. Ale to nie moja bajka.