Opel Zafira 1.8 16V prod 2010 - Niemcy 7-osób Vat - Rąbień

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
ZoomClub

Opel Zafira 1.8 16V prod 2010 - Niemcy 7-osób Vat - Rąbień

#1 Post autor: ZoomClub »

Hej,

Moje poszukiwania trwają nadal. Znalazłem egzemplarz który mi się podoba. Dzwoniłem do faceta o VIN ale nie odbierał, wysyłałem mu SMS i czekam. Zarówno Cena jak i wygląd mi się podobają. Na razie tyle w temacie.

Link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-sl ... 7893d5fc87

Zdjęcie: Obrazek

Proszę póki nie ma VINu o opinie.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 10:29 przez ZoomClub, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzik

#2 Post autor: miodzik »

Ładna i bardzo bogata wersja. Na Twoim miejscu nie szczędził bym $ na przetrzepanie go w ASO.

Cisnąłbym też mocno o papierologię. Jak na ten rocznik powinna być w pełni zachowana.
ZoomClub

#3 Post autor: ZoomClub »

Jak przy takich samochodach sprawdzić przebieg czy jest wiarygodny?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 12:16 przez ZoomClub, łącznie zmieniany 1 raz.
ZoomClub

#4 Post autor: ZoomClub »

Dodzwonilem sie, ma przesłać VIN. Natomiat mówi że nie ma książki serwisowej i że przebieg moge sobie sprawdzić w salonie opla po vinie że jest prawdziwy.

Powiedział też ze jest pewny samochodu i ze moge przyjechac z dowolnym mechanikiem czy lakiernikiem.

Nie wiem co o tym myśleć. Zaraz wrzucę tutaj VIN.
miodzik

#5 Post autor: miodzik »

ZoomClub pisze:Powiedział też ze jest pewny samochodu i ze moge przyjechac z dowolnym mechanikiem czy lakiernikiem.
Każdy tak mówi. Dlatego zalecam trzepanie auta w ASO.
ZoomClub pisze:mówi że nie ma książki serwisowej i że przebieg moge sobie sprawdzić w salonie opla po vinie że jest prawdziwy.
ręce opadają z takim odn mówienia o przebiegu i jego sprawdzeniu w ten sposób.

Od razu mi to podpada. Książka wyparowała bo?

W Aso sprawdzisz jedynie wpisy jeśli były robione. Ostatni wpis mógł być np z 2013 roku przy przebiegu 150 tys...
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#6 Post autor: janekW67 »

Brak książki dyskwalifikuje u mnie to auto ( Niemcy książek nie gubią).
Cena atrakcyjna, aczkolwiek za te pieniadze nie ma dobrych aut w Niemczech ( być może sprzedawca to filantrop :mysli: ).
Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 14:32 przez janekW67, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście!
Andrzej2503

#7 Post autor: Andrzej2503 »

Cena jest BDB!
Książki może nie mieć - różnie bywa, ale każde auto z DE ma TUV. Tam jest przebieg, data, numer nadwozia. Dobrze aby nie był za świeży. ;)
ZoomClub

#8 Post autor: ZoomClub »

Od rana pomimo ze gadałem z nim 2x nie przesłał mi vinu . Andrzej sprowadz mi takie w tej cenie to od Ciebie kupię
Andrzej2503

#9 Post autor: Andrzej2503 »

żądasz rzeczy niemożliwych
w takiej cenie, z takim wyposażeniem, z takim przebiegiem to - tylko w PL kupisz :lol:
Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 16:52 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 1 raz.
ZoomClub

#10 Post autor: ZoomClub »

Panie ale to auto już będzie miało 7 lat. Nie rozumiem tych cen opel to nie klasa mercedesa BMW czy toyota . A ceny takie same
Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#11 Post autor: Mat86radom »

ZoomClub pisze:Panie ale to auto już będzie miało 7 lat. Nie rozumiem tych cen opel to nie klasa mercedesa BMW czy toyota . A ceny takie same
Za zadbany i rokujący na przyszłość samochód niestety ale trzeba zapłacić odpowiednią sumę zł. Auta u naszych zachodnich sąsiadów w extra stanie potrafią być droższe niż w Polsce.
Skasowany użytkownik 6483

#12 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Autko dosyć ładne a że nie ma książki serwisowej , no jak trzeba to sie zorganizuje :lol: . Ludzie , nie wiem czy wiecie ale Niemcy to tez ludzie i tam równiez mieszkaja tacy którzy nie przywiązuja wagi do książek serwisowych , mozna je zabubić . To wcale nie dyskwalifikuje tego auta, tak uważam. Auto z książkami serwisowymi , dwoma kluczykami , małym przebiegiem to w zasadzie super rzadkość...troszke siedze w tym biznesie i moge policzyć na palcach , kiedy miałem auta z pełna dokumentacją... Moja rada , podjedź tam z kims kumatym i jesli auto będzie Wam odpowiadać, bierzecie.. :piwo:
giemsky

#13 Post autor: giemsky »

Ja bym był ostrożny, bo często wymyty silnik ma przykryć wszelkie nieszczelności, które dopiero wyjdą po kupnie samochodu.
czeslaw555

#14 Post autor: czeslaw555 »

ZoomClub pisze:Jak przy takich samochodach sprawdzić przebieg czy jest wiarygodny?
mam znajomego co za $ sprawdza historie serwisowe Opla
Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#15 Post autor: fredas »

giemsky pisze:Ja bym był ostrożny, bo często wymyty silnik ma przykryć wszelkie nieszczelności, które dopiero wyjdą po kupnie samochodu.
dokładnie tak jak piszesz :ok:
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”