Zafira A brak koszyka na koło i dziwny "korek"
Moderator: Sebu$
-
witek88
Zafira A brak koszyka na koło i dziwny "korek"
Witam serdecznie! W niedzielę zakupiłem Zafirę 1.8 z 2004r sprowadzaną z Niemiec. Dopiero poznaję auto i potrzebuję odrobiny pomocy od doświadczonych użytkowników. W bagażniku brak śruby do opuszczania koszyka z kołem zapasowym, po prawej stronie schowek i kompresor. Pod spodem nie widzę koszyka. Wersja wyposażenia njoy. Chcę założyć gaz i mam pytanie. Czy w zakładzie sami zamontują odpowiedni stelaż, czy powinienem sam go wcześniej zakupić? Jest też jeszcze jedna rzecz, która nie wiem,czym jest. Mianowicie z tyłu, pod zderzakiem jest dziwny korek (żona mnie straszy,że był już gaz założony), jego zdjęcie w załączniku. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 19 paź 2016, 18:50 przez witek88, łącznie zmieniany 5 razy.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Ten korek to gniazdo elektryczne do podłaczenia wtyku z przyczepy.
I masz wersję z hakiem.
Ostatnio ktoś w dziale giełda sprzedawał kosz na koło zapasowe. Na Allegro również powinny być dostępne.
I masz wersję z hakiem.
Ostatnio ktoś w dziale giełda sprzedawał kosz na koło zapasowe. Na Allegro również powinny być dostępne.
-
witek88
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Sprawdz czy haka nie masz w lewym schowku lub w rynience bagaznika.
tak na szybko masz aukcję z Allegro
kosz Zafira
tak na szybko masz aukcję z Allegro
kosz Zafira
Ostatnio zmieniony 19 paź 2016, 21:14 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Z tego co mi wiadomo butlę montują bez kosza zapasowegowitek88 pisze:Czyli koszyk najlepiej zakupić wcześniej samemu?
Ale podjechać i zapytać nie szkodzi
Co do wyposażenia swojej ZAFIRY to podaj numer VIN (w odpowiednim temacie) a będziesz wiedział co powinna mieć a czego nie ma
- Albert Einstein
-
witek88
Jeszcze zobaczę dokładniej jutro, ale póki co, jak patrzyłem po zakamarkach, to nie widziałem. Rolety bagażnika też brakuję, ale przy zakupie jakoś się nie zwracało na takie rzeczy uwagi;) Dziękuję za link do aukcji. Nowy członek rodziny póki co stoi pod blokiem i czeka na wizytę u mechanika, bo ma 153tys przebiegu i boję się, że rozrząd strzeli;) Podzielę się małą anegdotką, mianowicie wracając od handlarza zatankowałem na jakiejś najbliższej podłej stacji i check engine nie dawał mi spokoju. Dziś dolałem 98 z BP i kontrolka odpuściła,a już myślałem, że to coś poważniejszego.
EDIT
Tunio999 dzięki:) W wolnej chwili odszukam temat i podam vin.
EDIT
Tunio999 dzięki:) W wolnej chwili odszukam temat i podam vin.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2016, 20:01 przez witek88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mariusz 79
Witam, jeśli chodzi o montaż butli gazowej to jest to już zmartwienie zakładu montującego, przecież ty za to płacisz. Ja u siebie mam butle przymocowaną dwoma śrubami, do tego jeszcze dwie opaski zamontowane na krzyż, i do tego jeszcze uchwyt na koło zapasowe. Moim zdanie dwie śruby i kosz by wystarczył, a jak nie ma kosza to śruby razem z dwiema opaskami.
-
witek88
-
Skasowany użytkownik 16629
U mnie po zakupie dałem montować lpg - kosz został zdemontowany całkowicie, a butla jest zamontowana na przeznaczonych do tego zaczepach... wszystko zależy od firmy montującej instalację. Ja na Twoim miejscu nie szukałbym kosza tylko podjechał do kilku firm polecanych w swojej okolicy z zapytaniem za ile montaż gazu i w jaki sposób
Jeżeli chodzi o hak to wygląda na oryginał GM, więc trzeba szukać "kuli" oryginalnej po aukcjach
no chyba, że nie potrzeby Ci ten gadżet to zapomnij o temacie, a w ostateczności zdemontuj całość 
Jeżeli chodzi o hak to wygląda na oryginał GM, więc trzeba szukać "kuli" oryginalnej po aukcjach
-
witek88
-
Crazy
-
witek88
-
Mariusz 79
Witam, nie jestem pewny ale demontaż haka jak tak bardzo ci przeszkadza i montaż gazu, zrobiłbym w tym samym czasie, a powód jest bardzo prosty, każda zmiana jak np demontaż haka o ile był wpisany w dowód rejestracyjny jak i montaż gazu o ile wcześniej go nie było wymaga wymiany dowodu rejestracyjnego, także zgraj to w tym samym czasie coby dwa razy nie wymieniać dowodu.
-
witek88