Mam problem ze swoja Zoska B 2006r ciagnie prad na postoju okolo 100-120 mA. Rozrusznik sprawdzony alternator tez instalacja w tylnych drzwiach zrobiona na nowo zarowka w schowku napewno gasnie. Zaczyna brakowac pomoslow prosze was o pomoc.
Pobor pradu na postoju
-
Jacobs
Pobor pradu na postoju
Witam wszystkich jestem nowy na forum takze prosze o wyrozumialosc
.
Mam problem ze swoja Zoska B 2006r ciagnie prad na postoju okolo 100-120 mA. Rozrusznik sprawdzony alternator tez instalacja w tylnych drzwiach zrobiona na nowo zarowka w schowku napewno gasnie. Zaczyna brakowac pomoslow prosze was o pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 10:35 przez Jacobs, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Flora
-
Jacobs
No wlasnie nic nie modzilem przyszla zima no i kiepsko zaczal mi krecic myslalem ze aku padaczka i do wymiany, ale kumpel mowi przed wymiana sprawdz pobor w spoczynky no i wyszedl wynik ;/ mierzylem przez ,,-'' sciagnelem kleme miernik pod kleme i do slupka. Oczywiscie samochod zamkniety czekalem z miernikiem okolo 10min nawet po 2h mierzylem bez jakiego kolwiek resetu, wsadzilem w kleme delikatnie wysunelem bez rozlaczania i przylozylem do slupka i unioslem kleme. caly czas byl zmkniety zostawilem se maske uchylona. Dodam ze samochod posiadam od maja 2016 w tym czasie zrobilem rozrzad na wstepie
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 11:44 przez Jacobs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skasowany użytkownik 6483
-
Jacobs
Cos znalazlem po wyciagnieciu bezpiecznika pod maska pozycja 35 - system infotainment napiecie spada do 0.04a. Na necie szybko sprawdzilem ze to jest zwiazane z jakimis dodatkami do radia cd30 mp3 ,,aux itp" auxa nie mam ale znalazlem jakis mikrofon tak jak by od zestawu telefonicznego i dodatkowa antene. dodam ze po odpieciu samego radia napiecie nie spada. Jesli moglbym prosic o jakas fote wiazki do radia bo moja mi sie nie podoba ,,nie wyglada na orginalna" cos mieszane.
-
Flora
-
Jacobs
-
Jacobs
-
Niverson
Witam.
Ostatnio zaczęły przepalać mi się notorycznie żarówki świateł mijania. Podczas wymiany sprawdziłem miernikiem napięcie na kostkach i pokazało ok 11 V przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach. Mierzyłem jeszcze raz ok godzinę później i dalej pokazuje 11 V. Jak wsadzę kluczyk i włączę światła to pokazuje ponad 12 V.
Może miał ktoś podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
Ostatnio zaczęły przepalać mi się notorycznie żarówki świateł mijania. Podczas wymiany sprawdziłem miernikiem napięcie na kostkach i pokazało ok 11 V przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach. Mierzyłem jeszcze raz ok godzinę później i dalej pokazuje 11 V. Jak wsadzę kluczyk i włączę światła to pokazuje ponad 12 V.
Może miał ktoś podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
-
997SinneR997
Ja dzis zauważyłem że zafirka bierze mi 1.12A
nie wiem dlaczego, wczesniej nie sprawdzałem, gdzie szukać przyczyny?