Zawieszenie przód

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Borys80

Zawieszenie przód

#1 Post autor: Borys80 »

Witam
Jestem od kilku tygodni posiadaczem zafirki A zdiagnozowano w warsztacie przerdzewiałe sanki i w chwili obecnej zakupiłem już inne sanki i przymierzam się do wymiany ponoć przy takiej naprawie warto za jednym razem wymienić kilka innych częsci. Chciałbym wyszykować sobie autko i cieszyć się jego funkcjonalnoscią. Obiło mi się o uszy,że można wymienić obejmy wraz z gumami stabilizatora, silnik jest mokry więc może zimering na wale o ile z tego miejsca wyciek jest, co jeszcze wam drodzy użytkownicy przychodzi na myśl.
Mam jeszcze ogromną prośbę o rozszyfrowanie numeru VIN i jaki to model auta tak aby zamawiac prawidłowo części.Auto jest z 2004 r silnik 2.2 diesel 92 kW, ma białe zegary i listwy pod kolor nadwozia, vin-W0L0TGF7542227565
Auto jakby trochę pływa pod czas jazdy tył zrobiłem tzn amory tarcze klocki tylko przód został coś tam puka stuka na dziurach ale tragedii aż takiej nie ma, za miesiac przegląd bede robił więc wyszło by wszystko ale do tej pory to co możliwe przy tej wymianie sanek chce zrobić. Dodam ,że przednie tarcze klocki są ok.
Pozdrawiam wszystkich i od razu dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

VIN: W0L0TGF7542227565 Kod modelu: 0QD75 Kod opakowania: PR54 Adnotacje REG: Data produkcji: 22062004

Typ silnika: Y22DTR Nr seryjny silnika: 17K30079 Kod GM*Drive: XXPJ

W0L:General Motors
0:Pojazd Nie Specjalny
T:Astra
G:Astra
F75:Zafira
4:2004
2:Bochum
227565:SERIAL NUMBER

Reszta na PW ..........
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”