Maglownica cieknie po wymianie drążków kierowniczych

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
darrrrek

Maglownica cieknie po wymianie drążków kierowniczych

#1 Post autor: darrrrek »

Witajcie,

Wszystko było OK do dnia wymiany drążków kierowniczych. Po wymianie zaczęło cieknąć z maglownicy po obu stronach gdzie są gumowe osłony elastyczne. Kiedy wymieniałem drążki widziałem, że mają one jakieś otwory, w jakim celu one są ??

Pozdrawiam!
Załączniki
13444171_1127357903987115_698579432_n.jpg
13453119_1127357940653778_816221694_o.jpg

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#2 Post autor: Sumik »

Otwory są prawdopodobnie tylko i wyłącznie potrzebne podczas procesu produkcji. Zakładam, że podczas toczenia wchodzi w niego kieł łoża tokarki, nie ważne... Drążki tak mają.

Jeżeli chodzi o wyciek to podczas wymiany przez dokręcanie mogłeś uszkodzić uszczelniacze na maglownicy i doszło do wycieku. Kontroluj płyn czy ucieka, jak tak to niestety czeka cię regeneracja.

Drążki podczas wymiany powinno się dokręcać jednocześnie z obu stron żeby nie powodować skręcania listwy przekładni.

darrrrek

#3 Post autor: darrrrek »

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam !

Skasowany użytkownik 16406

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 16406 »

Witam . Dzisiaj rano zauważyłem że Zośka mi plami zajżałem pod spud i zobaczyłem że maglownica jest mokra z prawej strony jak się przyjżałem to przewód aluminiowy który wychodzi z maglownicy i on chyba idzie do przekladni jest mokry od nakrętki do połowy pytanie te przewody da się dokupić? Bo jak szukam na allegro to są same te które od pompy odchodzą cisnienowe.pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”