Zafira C 2.0 cdti 110km
Moderator: Tunio999
Zafira C 2.0 cdti 110km
Jeszcze raz witam serdecznie forumowiczów.
Stanąłem przed dylematem, o którym napisałem tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=355610#355610
Myślę, że będzie to już dobre miejsce.
Tak jak już wspomniałem Zafira, o której będę pisał nie pojawiła się jeszcze w ofercie (dopiero przyjechała i stoi na placu) więc nie mogę podać linka w odpowiednim dziale zgodnie z regulaminem. Jak się pojawi online, to na pewno umieszczę link i kilka zdjęć (niezależnie od tego czy sfinalizuje zakup)
Poszukując "nowego" samochodu pojawiła się opcja zakupu Zafiry C 2.0 cdti 110km (silnik A20DTL). Tak przez przypadek w czasie oglądania C4 GP.
Wczoraj na szybko obejrzałem autko i jestem pozytywnie zaskoczony.
Spodobała mi się stylistyka, kolor nawet może być, wyposażenie nie za bogate ale i nie za biedne, ale najważniejsze to miejsce. Dużo miejsca w porównania do Forda, którym obecnie się kulam.
VIN dostałem od Bodek'a - dzięki. Zastanawiam się nad autoraportem FR.
No, ale pojawia się przysłowiowe "Ale..."
Czy w/w silnik po 208k km jest dobrą opcją ? Czy szukać czegoś mocniejszego.
Nogi ciężkiej nie mam, wręcz nie lubię jak mi krajobraz za szybko się zmienia.
Na szczegółowe oględziny i ew. wizytę na stacji diagnostycznej jestem wstępnie umówiony w poniedziałek.
Obecnie jeżdżę na benzynie i powoli skłaniam się do diesla - chociaż jakieś obawy mam, zwłaszcza brak doświadczenia i wiele zasłyszanych historii.
Proszę o każdą radę/wskazówkę. Będę wdzięczny za każdy głos doświadczonych użytkowników.
No i jak się uda (czy z tą czy inną zafirą, to zostanę na dłużej:)
Pozdrawiam
Stanąłem przed dylematem, o którym napisałem tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=355610#355610
Myślę, że będzie to już dobre miejsce.
Tak jak już wspomniałem Zafira, o której będę pisał nie pojawiła się jeszcze w ofercie (dopiero przyjechała i stoi na placu) więc nie mogę podać linka w odpowiednim dziale zgodnie z regulaminem. Jak się pojawi online, to na pewno umieszczę link i kilka zdjęć (niezależnie od tego czy sfinalizuje zakup)
Poszukując "nowego" samochodu pojawiła się opcja zakupu Zafiry C 2.0 cdti 110km (silnik A20DTL). Tak przez przypadek w czasie oglądania C4 GP.
Wczoraj na szybko obejrzałem autko i jestem pozytywnie zaskoczony.
Spodobała mi się stylistyka, kolor nawet może być, wyposażenie nie za bogate ale i nie za biedne, ale najważniejsze to miejsce. Dużo miejsca w porównania do Forda, którym obecnie się kulam.
VIN dostałem od Bodek'a - dzięki. Zastanawiam się nad autoraportem FR.
No, ale pojawia się przysłowiowe "Ale..."
Czy w/w silnik po 208k km jest dobrą opcją ? Czy szukać czegoś mocniejszego.
Nogi ciężkiej nie mam, wręcz nie lubię jak mi krajobraz za szybko się zmienia.
Na szczegółowe oględziny i ew. wizytę na stacji diagnostycznej jestem wstępnie umówiony w poniedziałek.
Obecnie jeżdżę na benzynie i powoli skłaniam się do diesla - chociaż jakieś obawy mam, zwłaszcza brak doświadczenia i wiele zasłyszanych historii.
Proszę o każdą radę/wskazówkę. Będę wdzięczny za każdy głos doświadczonych użytkowników.
No i jak się uda (czy z tą czy inną zafirą, to zostanę na dłużej:)
Pozdrawiam
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
Nie jest to chodliwy silnik - i można je kupić w miarę tanio w poleasingowych jeśli mają ponad 200tkm
Za ile to kupujesz możesz się pochwalić?
Ciężko Ci coś doradzić skoro niewiele wiadomo o tym aucie.
Najważniejsze to chyba to, że jeśli w dokumentach auta poprzednim właścicielem jest firma to uważaj na wałek na VAT-cie - musi być przez sprzedającego wystawiona faktura VAT23%.
Za ile to kupujesz możesz się pochwalić?
Ciężko Ci coś doradzić skoro niewiele wiadomo o tym aucie.
Najważniejsze to chyba to, że jeśli w dokumentach auta poprzednim właścicielem jest firma to uważaj na wałek na VAT-cie - musi być przez sprzedającego wystawiona faktura VAT23%.
sklepik z Zafirami B i C
Andrzej2503, dziękuję za odpowiedź.
Zafira z 2012 roku. licznik pokazuje 208128km. Wiem, wiem licznik licznikiem, a życie życiem. Będę to jeszcze jakoś weryfikował.
Właśnie silnik mnie zastanawia - nie mam doświadczenia z dieslami. Jest kilka podobnych modeli na portalu na O ale cena idzie bliżej 40k. Nie wiem czy silnik nie będzie za słaby.
Na co zwrócić w nim uwagę?
Auto przed przeglądem rejestracyjnym, na który się wybieram.
Wszystkie kwity opłaca sprzedawca.
Tak, właścicielem na dowodzie jest firma leasingowa - ma być faktura.
Cena, to 34k - w zasadzie 31k jeśli zostanie u nich mój stary focus.
Na PW wyślę info z vinu - proszę zerknij jak będziesz mógł i daj znać czy warto się interesować.
EDIT: niestety nie mogę wysłać PW.
Wklejam vin tutaj dla wszystkich zainteresowanych.
W0LPD9EL5D2029027
Ewentualnie mogę wkleić całe info z vin, ale nie wiem co na to moderatorzy.
Pozdrawiam
Zafira z 2012 roku. licznik pokazuje 208128km. Wiem, wiem licznik licznikiem, a życie życiem. Będę to jeszcze jakoś weryfikował.
Właśnie silnik mnie zastanawia - nie mam doświadczenia z dieslami. Jest kilka podobnych modeli na portalu na O ale cena idzie bliżej 40k. Nie wiem czy silnik nie będzie za słaby.
Na co zwrócić w nim uwagę?
Auto przed przeglądem rejestracyjnym, na który się wybieram.
Wszystkie kwity opłaca sprzedawca.
Tak, właścicielem na dowodzie jest firma leasingowa - ma być faktura.
Cena, to 34k - w zasadzie 31k jeśli zostanie u nich mój stary focus.
Na PW wyślę info z vinu - proszę zerknij jak będziesz mógł i daj znać czy warto się interesować.
EDIT: niestety nie mogę wysłać PW.
Wklejam vin tutaj dla wszystkich zainteresowanych.
W0LPD9EL5D2029027
Ewentualnie mogę wkleić całe info z vin, ale nie wiem co na to moderatorzy.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, 22:44 przez Skasowany użytkownik 23726, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne