Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na pewno delikatnie . Jeśli masz kurtyny to zacznij od wydłubania znaczków "AIRBAG" a później zdecydowanie (ale z wyczuciem) odczepiasz. To mogę powiedzieć przynajmniej co do górnej części tapicerki, całości nie zdejmowałem. Potrzebowałem tylko przeciągnąć kabel od CB pod tapicerką i odczepienie górnej części wystarczyło. Troszkę trudniej jest z montażem bo są tam różne "wąsy" i trzeba wszystko ładnie i uważnie poustawiać.
Od razu uprzedzam że nie biorę pełnej odpowiedzialności za ten sposób demontażu, bo moja Zofia miała akurat robiony lewy bok i coś już tam mogło być sknocone. Zacznij na pewno od znaczka "AIRBAG" bo on jest pewnego rodzaju spinką, jak już zdejmiesz to zobaczysz o co chodzi.
U mnie też ,,klekota'' i pracuję nad tym trochę,a zacząłem od rozebrania słupka środkowego i nic nie nie znalazłem,w sobotę rozebrałem lewe drzwii i dalej nic nie znalazłem...Ale tobie życzę powodzenia,bo może coś podpowiesz?
Jak widać dolna część jest na zapinki więc górna pewnie też (niestety w instrukcji którą posiadam brak informacji na temat górnej części pokrycia). Jeśli mimo wszystko nie jesteś przekonany to rzeczywiście poczekaj na info od kogoś kto już to rozbierał.
mi też klekotało, ale tylko w prawym słupku - kombinowałem co to może być i w końcu EUREKA - pas bezpieczeństwa pasażera, samo zapięcie jak pusty fotel obciera/stuka o słupek ...
A mocno ci to stuka Bo ja miałem taki problem że też mi coś stukało w słupku... Takie miałem wrażenie. A się okazało że belka nie była dokręcona... Dokęcili mi, i nic nie puka. Ale to może nie to...