Przyciski sterowania szyb przód/tył
-
KAMUI
Przyciski sterowania szyb przód/tył
Witam.
Czy ktoś z kolegów/koleżanek wie co lub jaki bezpiecznik odpowiada za brak podświetlenia przycisków sterowania szyb drzwi tylnych lewych i prawych i brak podświetlenia włączników w podsufitce dla środkowego rzędu foteli?
Przełączenie sterowania szyb z poziomu kierowcy nie zmienia nic, tzn zabezpieczenie dla dzieci.
Czy ktoś z kolegów/koleżanek wie co lub jaki bezpiecznik odpowiada za brak podświetlenia przycisków sterowania szyb drzwi tylnych lewych i prawych i brak podświetlenia włączników w podsufitce dla środkowego rzędu foteli?
Przełączenie sterowania szyb z poziomu kierowcy nie zmienia nic, tzn zabezpieczenie dla dzieci.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2018, 21:27 przez KAMUI, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Poczytaj ten temat
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=5771
-
KAMUI
-
Kowal1981
Sprawdziłem u siebie, co do tylnej zapalniczki mam tylko gniazdo z zaślepką które nie jest podświetlone. Sterowanie szyb z tyłu świeci się gdy szyby nie są zablokowane z panelu kierowcy, po zablokowaniu podświetlenie gaśnie. Sprawdził bym przewody w drzwiach tu jest temat:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=17426
Piszesz też iż nie działa ci podświetlenie klawiszy oświetlenia w środkowym rzędzie, może było zwarcie w drzwiach i ubiło REC'a. Ludzie piszą w temacie powyżej że nawet po naprawie przewodów maja różne usterki np. nie zapalają im się lampki po otwarciu drzwi itd. Sam miałem uwalone przewody z obu stron na szczęście po naprawie wszytko bangla jak trzeba. (u mnie objawiało się to brakiem możliwości opuszczenia tylnej szyby z panelu kierowcy reszta działała, po zdjęciu gumowych osłon jeden kabel był przerwany a reszta w kiepskim stanie tzn. popękana izolacja)
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=17426
Piszesz też iż nie działa ci podświetlenie klawiszy oświetlenia w środkowym rzędzie, może było zwarcie w drzwiach i ubiło REC'a. Ludzie piszą w temacie powyżej że nawet po naprawie przewodów maja różne usterki np. nie zapalają im się lampki po otwarciu drzwi itd. Sam miałem uwalone przewody z obu stron na szczęście po naprawie wszytko bangla jak trzeba. (u mnie objawiało się to brakiem możliwości opuszczenia tylnej szyby z panelu kierowcy reszta działała, po zdjęciu gumowych osłon jeden kabel był przerwany a reszta w kiepskim stanie tzn. popękana izolacja)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2017, 19:07 przez Kowal1981, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Flora
-
KAMUI
W moim aucie zmiana sterowania szyb z pozycji kierowcy tzn blokada tylnych nic nie zmienia.
Przewody w przelotkach od słupka do drzwi są naprawione, tez to nic nie zmieniło, dodatkowo jeszcze jak otworzę tylne lewe drzwi to nie ma żadnego komunikatu tzn kontrolka otwartych drzwi nie zapala się i brak podświetlenia w podsufitce. Echh ta elektronika...
Przewody w przelotkach od słupka do drzwi są naprawione, tez to nic nie zmieniło, dodatkowo jeszcze jak otworzę tylne lewe drzwi to nie ma żadnego komunikatu tzn kontrolka otwartych drzwi nie zapala się i brak podświetlenia w podsufitce. Echh ta elektronika...
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
sprawdź włącznik domknięcia drzwi, bo może nie mieć styku (czasami wystrczy go tylko przeczyścić)KAMUI pisze:jak otworzę tylne lewe drzwi to nie ma żadnego komunikatu tzn kontrolka otwartych drzwi nie zapala się i brak podświetlenia w podsufitce.
-
Flora
-
KAMUI