Webasto
Moderator: Sebu$
Webasto
Witam szczęśliwe grono posiadaczy Zosieniek
Jako że zima już tuż tuż postanowilem zamontować w mojej zosi webasto bw 50 przelewowe i teraz mam pytanie a w zasadzie dwa pytania
1- czy się takie zmieści
2- jak podłączyć zasilanie paliwa (czy mam przewód powrotny paliwa do baku czy tylko odpowietrznik)
Jeszcze jedno jezeli ktoś dysponuje zdjęciami byłbym wdzięczny
ZA1.8 x18xe1
POZDRO
SZEROKOŚCI
PRZYCZEPNOŚCI
Jako że zima już tuż tuż postanowilem zamontować w mojej zosi webasto bw 50 przelewowe i teraz mam pytanie a w zasadzie dwa pytania
1- czy się takie zmieści
2- jak podłączyć zasilanie paliwa (czy mam przewód powrotny paliwa do baku czy tylko odpowietrznik)
Jeszcze jedno jezeli ktoś dysponuje zdjęciami byłbym wdzięczny
ZA1.8 x18xe1
POZDRO
SZEROKOŚCI
PRZYCZEPNOŚCI
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, 13:04 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja w prawdzie mam oryginalnie thermotop w wersji on ale myślę że w tym samym miejscu czyli przed prawym przednim kołem zmieści się też 50-ka. Zasilanie paliwa możesz podłączyć z powrotu bo ono ma swój zbiorniczek więc nie będzie problemu. W VB miałem tają 50-tkę i paliwo szło z powrotu. Gdybyś chciał mam do sprzedania sterownik na pilota (uniwersalny) który miałem w VB z dwoma pilotami. Nie miałem wówczas zegara a sterowanie było z pilota.
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
NIe t90 steruje termotopami w standardzie cyfrowym. Mój sterownik to uniwersalny sterownik który steruje wszystkim co ma 12v. Ma 2 kanały, ja jeden kanał podłączyłem do webasta z opóźnieniem chyba 20 min a drugi do kierunków z 1s zwarciem. Efekt był taki że po naciśnięciu on na pilocie auto mrugło kierunkami i to był sygnał, że webasto dostało napięcie. Po 20 minutach przekaźnik wyłączał piec, ale ten czas jest do regulacji. Dałem za sterownik z dwoma pilotami (duży zasięg pracy) 160 zł a chciałbym połowę czyli 80 zł. Oryginalne sterowniki webasto są bardzo drogie, gdy kupowałem do VB t90 to płaciłem 600 zł za używkę w idealnym stanie. Niestety z TTV działa tylko cyfrówka.
- M
- Debiutant
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira A 2.0DTL COMFORT
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: DTL
Witam
Jestem świeżo po montażu BW 50 (rozmiarowo to samo, tylko że diesel). Było trochę zabawy, zmieściło się na styk. Jeśli chodzi o sterownik to polecam GSM - lepsze od "zegarów" czy pilotów. Te ostatnie stanowią problem jeśli parkuje się daleko od domu.
W razie jakiś pytań służę pomocą.
Jestem świeżo po montażu BW 50 (rozmiarowo to samo, tylko że diesel). Było trochę zabawy, zmieściło się na styk. Jeśli chodzi o sterownik to polecam GSM - lepsze od "zegarów" czy pilotów. Te ostatnie stanowią problem jeśli parkuje się daleko od domu.
W razie jakiś pytań służę pomocą.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5