Witam,
Mam problem jakiś czas temu kontrolka check engine mnie odwiedziła, błąd 112561 no to pierwsze co to przeczyściłem przepustnice wszystko cacy lecz, gdy pojechalem do mechanika w celu usunięcia błędów wszystko było cacy przez 1 h i znow pojawil sie błąd i tu oto sie pojawia moje pytanie, czy wie ktoś na czym polega te całe (przelutowanie styków) na przepustnicy, albo czy jest do tego jakis schemat. Z góry dzięki za pomoc
Elektronika przepustnicy
-
Darek_24
Mogły się pojawić tak zwane zimne luty. Najlepiej je usunąć hot - air. Gorącym powietrzem. Do elektroniki mógł dostać się olej, może wystarczy go usunąć, i dobrze wypłukać. Są do tego środki, nawet w sprayu.
Ja u siebie też czyściłem przepustnice i kilka innych rzeczy w poniedzialek. I w elektronice miałem niewielkie ślady oleju, ale błędów nie miałam.
Ja u siebie też czyściłem przepustnice i kilka innych rzeczy w poniedzialek. I w elektronice miałem niewielkie ślady oleju, ale błędów nie miałam.
-
KAMUI
Są odpowiednie tematy opisujące wraz ze zdjęciami czyszczenie i przelutowanie styków, poszukaj, znajdziesz.
Ja po kilkukrotnych lutowaniach i czyszczeniu wysłałem do regeneracji do firmy w Sadlinkach ( niedaleko Kwidzyna).
Nie zapeszając od tamtej pory spokój.
Wybierasz czy chcesz mieć rok czy dwa lata gwarancji na usługę.
Ja po kilkukrotnych lutowaniach i czyszczeniu wysłałem do regeneracji do firmy w Sadlinkach ( niedaleko Kwidzyna).
Nie zapeszając od tamtej pory spokój.
Wybierasz czy chcesz mieć rok czy dwa lata gwarancji na usługę.
-
MarcinBrave
Co do czyszczenia elektroniki to zrobiłem podczas czyszczenia jak opisalem, oleju nie było lecz i tak wyszcyscilem wszystko izopropanolem poczekalem az sie wysuszy i zlozylem, lecz jak widac nie pomoglo. A co do temotow opisujących czyszczenie i przelutowanie to po grupce szukalem fraz i nic nie moge znalezc, nie bez powodu pisze :p, ale dzieki przeszukam jeszcze raz.
-
KAMUI
Wpisz w google, " poprawa lutów przepustnicy CDTI " lub coś podobnego. wyskoczą tematy z fotkami.