Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy z forum, powiedzcie czy osłona silnika jest w standardzie? Z tego co czytam na internecie jest ona za dodatkową opłatą (pakiet na złe drogi).
Pierwsze widzę że nie ma tego w standardzie, w mojej starej Zosi A była
Mam straszny syf pod maską i muszę to umyć i zapobiec ponownemu usyfieniu
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2018, 21:13 przez piciak, łącznie zmieniany 1 raz.
Osłona jest w standardzie w dieslu bo w benzynie opel nie zaleca. A pakiet na złe drogi to jest osłona metalowa, ciężka bo pamiętam kupowałem taką do corsy lata temu.
Coś takiego jak w linku
Nessi pisze: 01 kwie 2019, 04:26
W dieslu B20DTH, NIE ma osłony. Z tego co czytałem również w insygni z tym silnikem równiez brak osłony.
Ciekawe czy to z powodu chłodzenia silnika czy z powodu odchudzenia (zmniejszenia kosztów i wagi, i przy okazji polepszenia przyspieszanią) czy rzeczywiście chodzi o chłodzenia.
Benzyna poliftowa ma osłonę?
Dołączę się do tematu co do Odchudzania masy pojazdu to raczejten motyw nie wchodzi w grę ,czy poprawia chłodzenie i osiągi to nie zauważyłem różnicy z osłoną czy jej brakiem! kilka dni temu zdjąłem całą osłonę do mycia to cała waży może z 2 kg,raczej obstawiałbym za względami finansowymi czyli dodatkowym zarobkiem opla przy zakupie takowej w serwisie.
ja zapytałem wprost dlaczego nie ma osłony oni powiedzieli ze istnieje ryzyko zapłonu przy wypalaniu DPF i odradzali zakup .po tak wyczerpującej odpowiedzi zrezygnowałem z zakupu osłony oczywiście mówie o silniku B2.0 170hp
Ostatnio zmieniony 15 maja 2019, 15:42 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym z checia dokupil ,sa na portalach aukcyjnych.
Interesuje mnie raczej sprawa bezpieczenstwa ,czy faktycznie w silnikach benzynowych nagrzewa sie ?
D.A.N.I. pisze: 02 lis 2020, 21:57
Ja bym z checia dokupil ,sa na portalach aukcyjnych.
Interesuje mnie raczej sprawa bezpieczenstwa ,czy faktycznie w silnikach benzynowych nagrzewa sie ?
Śmiało montuj nic nie będzie grzać pod warunkiem że silnik i osprzęt silnika sprawny
Ostatnio zmieniony 02 lis 2020, 22:33 przez Czesław, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy ponawiam pytanie:
Czy ktorys z Was zamontowal oslone pod silnik do benzyny?
Ktos wyzej wspomnial ze nie zaleca sie do benzyny w zafirze c ?
Nie moge znalesc tego tematu.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2020, 20:06 przez D.A.N.I., łącznie zmieniany 4 razy.