[B] Rdza na rancie maski
-
merho
- Przeglądacz
- Imię: maciej
- Auto: zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ostatnio nadziałem się na ognisko rdzy pod rantem maski, dokładnie pod spodem na zdjęciach widać ze ognisko jest pod blachą która zachodzi na rant i jest już w tym miejscu wyżarta. Czasami podobnie to wygląda na ratach drzwi, może ktoś walczył z tym na drzwiach, zastanawiam się jak można spowolnić lub usunąć to ognisko bez wizyty u lakiernika, czy raczej bezsensu z tym wojować. Link do katalogu googla https://photos.app.goo.gl/So1wzgoFiOzOcHrP2
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Ciężka sprawa ...wyczyścić nanieść specjalny antykorozyjny środek ale i tak zima to weryfikuje jedna lub dwie ....
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
-
merho
- Przeglądacz
ciężką, przyjrzałem sie temu bliżej jest tam taka spoina z masy elastycznej, polakierowana wygada jak blacha wyprofilowana. na sporej jej długości jest luz i podejrzewam pod nią korozje. Zrobiła się nieszczelność w tym miejscu, zimą dostała się tam woda i to rozsadziła w mrozach, sól z drogi robiła resztę. Plan mam taki że usuną mechanicznie rdzę, na to srodek do usuwania rdzy fertan, potem app r stop, podkład wypełniając i lakierowanie, tylko nie wiem jeszcze co z ta masą.
-
merho
- Przeglądacz
Zasugerowano mi wymianę maski, prawdopodobnie rdza jest głęboko, pomiędzy łączeniami blachy i wyjdzie na wierzch. Nie uda się tego usnąć.
Może dla zabawy zabiorę się za to i ocenie po zimie efekt takiego zabiegu, stówka pojdzie
Ciekaw jestem jakości zmieników maski, bo cena jest 3x mniejsza niż oryginalniej.
Może dla zabawy zabiorę się za to i ocenie po zimie efekt takiego zabiegu, stówka pojdzie
Ciekaw jestem jakości zmieników maski, bo cena jest 3x mniejsza niż oryginalniej.