Witam.
Próbowałem znaleźć podobny temat przy pomocy wyszukiwarki, ale wyszedł tylko jeden i to w dodatku zamknięty od 2011 r.
A więc z powodu zwiększonego zapotrzebowania na zasilanie w kabinie samochodu różnych urządzeń kupiłem sobie zestawik składający się z woltomierza, gniazda zapalniczki i wyjścia 2x USB. Mam go zamiar zamontować z lewej strony przy od drzwiczek schowka. W wym miejscu miałem oryginalny uchwyt od telefonu NOKIA (kto widział takie cudo), który może nawet wykorzystam do tego celu.
Jednak nie chodzi mi o to gdzie to zamontować, lecz do czego podłączyć kable zasilające.
Wiadomo, gniazdo zapalniczki wyłączane jest zaraz po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, zasilanie oświetlenia schowka jest pod stałym napięciem, lecz tam jest, z tego co pamiętam,bezpiecznik 7,4 A. Ciągnięcie kabli bezpośrednio od akumulatora-nie wiem czy to dobre rozwiązanie
Dodaję, że w dalszym planie mam zamiar podłączyć dodatkowe gniazdo 2xUSB na końcu tunelu nawiewu drugiego rzędu siedzeń więć trochę tych amperów może się zebrać podczas użytkowania.
Może ktoś już coś takiego robił i podzieli się doświadczeniem.
Dodatkowe gniazda zasilania w kabinie
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Imię: Rob
- Auto: Opel Zafira A 1.9 Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 17:28 przez robertgl17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Podepnij się pod zasilanie centralnego zamka. Sterownik masz przy nadkolu, po stronie pasażera. Tam masz bezpiecznik 20A (czy nawet 30) i prąd pobiera tak naprawdę tylko w momencie otwierania/zamykania.
Janusz