[A]klima -> klimatronic
[A]klima -> klimatronic
Witam
Czy próbował ktoś przemontować klimatronic zamiast klimy w zafirce A?
Czy próbował ktoś przemontować klimatronic zamiast klimy w zafirce A?
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 00:24 przez Tomaj33, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy próbował ktoś zamontować cos takiego?
http://sklep.avt.pl/go/_info/?id=482142
Ciekaw jestem jak sie sprawuje - chyba to kupię
http://sklep.avt.pl/go/_info/?id=482142
Ciekaw jestem jak sie sprawuje - chyba to kupię
Te sterowniki działają na zasadzie załącz/wyłącz sprężarkę. Nie wiem, czy to dobre dla jej sprzęgła. Fabryczne ECC będzie dużo lepsze. Do wymiany nagrzewnica + panel, dodatkowo czujnik w podszybie. Będzie też trochę rycia przy wiązce pod deską. Jak już się bardzo upieracie przy półautomacie, to polecam układ od robiw, bo informacje podaje na TID/MID'a
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Odświeżę temat, czy ktoś w końcu zamontował ten układ AVT5120 lub podobny sterownik klimatyzacji i moze podzielić się informacją jak to działa?
Ogólnie to ciekawy jestem czy ten kit AVT5120 to zadziała z wyświetlaczem MID?
Jest jeszcze wersja z własnym LCD AVT5160 ale trzeba by go gdzieś zabudować no i trzy razy więcej kosztuje.
Ogólnie to ciekawy jestem czy ten kit AVT5120 to zadziała z wyświetlaczem MID?
Jest jeszcze wersja z własnym LCD AVT5160 ale trzeba by go gdzieś zabudować no i trzy razy więcej kosztuje.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Ja miałem podobny układ zamontowany w Omedze,temperaturę wnętrza utrzymywał w granicach 2 stopni,działał on na zasadzie włącz/wyłącz sprzęgło sprężarki,to urządzenie też działa na podobnej zasadzie.Używałem go przez rok i ogólnie byłem zadowolony.Miałem chociaż w przybliżeniu zadaną przeze mnie temperaturę.W moim urządzeniu mogłem sobie ustawić histerezę utrzymywania temperatury żeby sprzęgło nie było załączane i wyłączane co chwila..