Demontaż Błotnika i Lusterka

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Beng
Imię: Przemek
Auto: Zafira C Tourer 2.0 CDTI
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20ADT
Demontaż Błotnika i Lusterka

#1 Post autor: Beng »

Cześć,

Dzisiaj miałem zły dzień, po wyjściu z pracy zobaczyłem moją Zafire z poharanatym błotnikiem i połamanym wiszącym na kablu lusterkiem (prawdopodobnie śmieciarka lub dostawczak :( ). Zamówiłem już błotnik w kolor, i próbuje wybrać lusterko, ale widziałem że są różne konfiguracje:

9 Pin
7 Pin
5 Pin

Ja mam bez podgrzewania i tylko z regulacją elektryczną, dedukując że pewnie 5 Pin.

Drugie pytanie to instrukcja na co zwrócić uwagę przy demontażu błotnika (zdejmować lampę czy nie ? itd. Nigdzie nie mogę znaleźć schematów lub chociaż instrukcji. Proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Tunio999 »

Co do lusterka to 5 pin... Co do błotnika to rozumiem przednie nadkola... Ściąga się podobnie jak w Astrze - filmik na Youtube...
Ostatnio zmieniony 27 lis 2018, 20:48 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Beng
Imię: Przemek
Auto: Zafira C Tourer 2.0 CDTI
Oznaczenie silnika: A20ADT
#3 Post autor: Beng »

Jak będziesz tak miły i podasz link bo jak mniemam chodzi o astre j? Na Youtube są zafiry B czy będzie podobnie ? Astry j nie mogę znaleźć

Awatar użytkownika
Adrianch91
Imię: Adrian
Auto: Zafira c 2.0 165
Oznaczenie silnika: Z20CDT

#4 Post autor: Adrianch91 »

Siema masz jakiś schemat jak zdemontować tapicerkę drzwi przednich ? Komuś się nudziło i skręcił mi lusterko zewnętrzne jest 7 pinowe potrzebuje zdjąć tapicerka żeby kostkę odpiąc, znalazłem 5 srub jedną koło klamki za zaślepka, 3 pod srebrnym plastikiem koło rączki i 1 na samym dole widoczna nie wiem czy ich jest więcej, boję się szarpać Ze by niczego nie urwać, żadnych schematów nie mogę znaleźć na necie ani filmów pomocyy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”