Otwarcie drzwi Zafira A

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam88
Bywalec
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z16XE

Otwarcie drzwi Zafira A

#1 Post autor: Adam88 »

Witam jak w temacie jak otworzyć, że tak powiem "awaryjnie" drzwi z tyłu ??. Zafira 2004. Problem jest taki, że mróz złapał mi drzwi, pociągnołem za klamkę drzwi się otwarły, ale niechciały się już zamknąć. Niewrócił zamek po puszczeniu klamki. Po zamknięciu "przytrzymaniu" drzwi zamknąłem je na bolcu od środka. Zamkły się, ale z klamki nieda się ich otworzyć, dodam do tego, że mam załączoną blokadę dla dzieci, żeby nie otwierały drzwi od środka. Na klamce jest luz, niema tego oporu, przy otwieranu. Podejżewam, że cięgno odskoczyło. Jak otworzyć takie drzwi, albo jak dostać się jakoś do mechanizmu otwierania, cięgna w takiej sytuacji ??. Myślę, że wmiarę szczegółowo opisałem problem. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2019, 20:52 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam88
Bywalec
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
Oznaczenie silnika: Z16XE

#2 Post autor: Adam88 »

Widzę, dużo osób przeglądało temat, ale zero sugestii. Naszczęście rozwiązanie okazło się banalnie proste. Na moje szczęście okazało się, że coś w zamku poprostu zamarzło i po mocnym ogrzaniu auta, podczas trasy, zamek zaczoł działąć XD.
Obrazek
thor_
Bywalec
Imię: Artur
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: X20DTL
#3 Post autor: thor_ »

Kilka dni temu miałem to samo... po dniu jazdy wróciło do normy. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”