Dzień dobry.
Chwaliłem auto chwaliłem i przechwaliłem:P Otóż pojawił się pewien problem. Raz na jakiś czas auto nie chce kompletnie odpalić na ciepłym silniku. Na zimnym lub po ostudzeniu pali na dotyk. Dzieje się tak od niedawna i tak naprawdę usterka pojawia się raz na 2-3 tyg, kompletnie nie regularnie. Auto po prostu kręci ale nie odpala, tak jak by immobilajzer odcinał paliwo. Czy ktoś miał podobny problem?
[A] Zafira OPC - problem z odpalaniem
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Tak się działo jak nie domagał czujnik obrotu wał ale w dieslu 20dti.Nie wiem czy tak jest w benzynie i który czujnik.lukaszy pisze: 23 kwie 2020, 18:11 Dzień dobry.
Raz na jakiś czas auto nie chce kompletnie odpalić na ciepłym silniku. Na zimnym lub po ostudzeniu pali na dotyk.
-
lukaszy
Ciekawi mnie właśnie, w poprzednim samochodzie padł mi czujnik położenia wałka rozrządu. Na ciepłym odpalał ale od razu gasł i wywalało check engine. Tu żadnego błędu nie wywala.
-
lukaszy
Eh dobra, problem jest jednak innego rodzaju. Dzis po normalnych jazdach zostawiłem auto pod domem i teraz po 9 godz chcialem go wprowadzić na podwórko i du**, nie zapala nawet na zimnym. Stał prawą stroną na krawezniku a lewą na asfalcie. Moze on nie odpala jak jest na nierównym postswiony.
.nie wiem. Jakies pomysły?
EDIT, Rano zszedłem sprawdzić czy auto odpali i ...odpaliło na dotyk. Tak jak wyżej napisałem, może on ma problem z odpaleniem jak stoi na pochyłym?
.nie wiem. Jakies pomysły?
EDIT, Rano zszedłem sprawdzić czy auto odpali i ...odpaliło na dotyk. Tak jak wyżej napisałem, może on ma problem z odpaleniem jak stoi na pochyłym?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2020, 06:46 przez lukaszy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lukaszy
Gdy wcisnąłem pedał gazu i hamulca aby sprawdzić błędy to tylko mruga non stop kontrolka samochodu z kluczykiem i nic więcej. Mruga jednostajnie cały czas. Może coś to oznaczać?
-
lukaszy
Wymieniłem akumulator który był już na totalnym wyczerpaniu i wsadziłem nowy z rozruchem 670, problemy na tą chwile mineły. Czy zbyt słaby akumulator mógł powodować takie rzeczy?