Witam!
To mój pierwszy post. Wiem,że temat już był wałkowany ale akurat na temat emulatorów zaworu EGR nie mogę nic znaleźć.
Otóż jestem po trzeciej wymianie EGR (używany oryginał, nowy oryginał a teraz nowy zamiennik). Powód szarpanie autem w czasie jazdy.Zawsze po wymianie było parę tygodni spokoju a później problem wracał. Obecnie jeżdżę z odpietą kostką od EGR i jeździ się normalnie tak jak powinno. Postanowiłem, że nie będę go wyprogramowywac z ECU tylko założę emulator. I tu zaczyna się mój problem ponieważ emulatorów do Z16XEP po prostu nigdzie nie ma. Przejrzałem cały internet,pisałem do sprzedawców i nie mają. Jedyne oferty w necie do silników benzynowych to te do 2.2.
Czy może ktoś z klubowiczów ma jakąś używke do 1.6 do sprzedania? Ewentualnie,bo już jestem tak zdesperowany i ciekawość mnie zżera, czy te od 2.2 spisują? W sumie nie są takie drogie. Czy warto sprawdzić?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Problemy z EGR
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Teraz odpowiedz sam sobie. Ile wydałeś hajsu? Problem jest?
Po co tak kombinować?
Zaślepiasz, wywalasz z ECU, jeździsz.
Chciałeś porady, dałem Ci na tacy.
Sam niepotrzebnie zwlekałem z wypie... tego syfu z auta, tylko ja kosztów nie poniosłem.
Wywaliłem z ecu i latam bez problemu
Po co tak kombinować?
Zaślepiasz, wywalasz z ECU, jeździsz.
Chciałeś porady, dałem Ci na tacy.
Sam niepotrzebnie zwlekałem z wypie... tego syfu z auta, tylko ja kosztów nie poniosłem.
Wywaliłem z ecu i latam bez problemu
-
qba82
Ok, już sam się przekonałem do tego bo już mnie to strasznie irytuje.
Ile Cię taka przyjemność kosztowała kolego? Pytam żeby nie przepłacać. Słyszałem że ceny oscylują w granicach 400-800
Ile Cię taka przyjemność kosztowała kolego? Pytam żeby nie przepłacać. Słyszałem że ceny oscylują w granicach 400-800