Czołem,
W piątek wieczorem wyjąłem z auta z ECU w celu jego sprawdzenia po weekendzie czy nie jest ono zródłem moich problemów przy okazji odłączyłem na ten czas aku. Dziś chciałem sprawdzić jeszcze jedną rzecz przed oddaniem ECU. Wsadziłem na miejsce, podpiąłem auto kręci ale nie zapala. Miga kontrolka auta z kluczykiem. Tester diagnostyczny pokazuje błąd P1612 i P1613. Czy po takiej operacji każdorazowo trzeba kodować IMMO ?. Bo wygląda tak jakby był problem właśnie z IMMO. Pomocy bo już zaczynam tracić cierpliwość do tego auta
Z18XE nie chce odpalić po wyjęciu ECU
Moderator: Sebu$
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Nie zgubiłeś przypadkiem pestki z Kluczyka ?
Rozbierz.kluczyk i zobacz czy w srodku masz taka mała pastylke
Rozbierz.kluczyk i zobacz czy w srodku masz taka mała pastylke
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Łysy_
- Debiutant
- Imię: Kuba
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Auto stoi u elektronika od wczoraj więc nie sprawdze, ale kluczyka nie rozbierałem, nie upadł od momentu kiedy wyjalem ECU więc raczej nie miała jak ta pastylka wypaść.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
W innym temacie napisałeś ze temat rozwiązany z katalizatorem a co było przyczyną ze nie chciala zapalić ?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne