Otwieranie szyb z pilota

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
tico0

#1 Post autor: tico0 »

U mnie też działa to oświetlanie :D fajna sprawa dobrze że się komuś chce czytać instrukcje obsługi :mrgreen: ....

piorun pisze:tylko nie mam otwierania szyb z pilota
To domykanie masz a nie masz otwierania??? jest to prawie nie możliwe a przyuczyłeś szyby?, czyli włączamy zapłon otwieramy szybę i zamykamy cały czas trzymając przycisk i tak z wszystkimi elektrycznymi szybkami i musi działać....
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Jeśli się nie mylę to otwierania szyb z pilota chyba nie ma w żadnej wersji, natomiast domykanie w ZB jest możliwe po aktywacji tej funkcji
Lorry

#3 Post autor: Lorry »

MieHor pisze:Jeśli się nie mylę to otwierania szyb z pilota chyba nie ma w żadnej wersji,
Tu się Mietku mylisz, gdyż ja mogę z pilota zarówno otwierać jak i zamykać szybki ;)

Po prostu dłużej naciskasz przycisk otwierania :)

Proponuje spróbować :piwo:
DD

#4 Post autor: DD »

W 100% Lorry ma rację. Też tak mam.
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#5 Post autor: MieHor »

I jak to któryś z kolegów napisał w innym temacie - cały czas człowiek się uczy i nie ważne ile ma "krzyżyków"
tico0

#6 Post autor: tico0 »

DD pisze:W 100% Lorry ma rację.
O tak! podpisuję się pod tym ;) .
piorun

#7 Post autor: piorun »

Lorry pisze:

próbowałem i nic :(
Maniu

#8 Post autor: Maniu »

piorun pisze:
Lorry pisze:

próbowałem i nic :(

U mnie też działa a nawet nie wiedziałem że coś takiego jest :)
kicaj

#9 Post autor: kicaj »

piorun, klikasz raz - otwiera sie auto, klikasz drugi raz i trzymasz az okna zaczna sie otwierac
z zamykaniem podobnie
ja mialem nieaktywne ale sobie odblokowalem... fejsem
piorun

#10 Post autor: piorun »

kicaj pisze:piorun, klikasz raz - otwiera sie auto, klikasz drugi raz i trzymasz az okna zaczna sie otwierac
z zamykaniem podobnie
zamykać ,zamykają sie ,ale po jednokrotnym naciśnięciu "zamknij"

ale otworzyć to sie nie chcą za cholerę :cry:
kicaj

#11 Post autor: kicaj »

hmm to u mnie jst inaczej ;)
tico0

#12 Post autor: tico0 »

Już raz pisałem: a przyuczyłeś szyby?, czyli włączamy zapłon otwieramy szybę i zamykamy cały czas trzymając przycisk i tak z wszystkimi elektrycznymi szybkami i musi działać..

U mnie to działa tak:
- zamykanie naciskam zamknij drzwi i cały czas trzymam przycisk na pilocie siłowniki zamykają drzwi, migają migacze i po chwili rusza domykanie lub klikam zamknij drzwi drzwi się zamykają i ponownie naciskam zamknij i trzymam aż szybki się domkną.
- otwieranie analogicznie tylko drugim przyciskiem
Co zauważyłem, że o ile otwieranie i zamykanie można zrobić z dalszej odległości od auta to domykanie i otwieranie szybek max 2m od auta, dalej ta funkcja nie działa.
Anony Mous

#13 Post autor: Anony Mous »

tico0 pisze:to domykanie i otwieranie szybek max 2m od auta, dalej ta funkcja nie działa.
Nieeee, w lipcu w czasie upałów otwierałem szyby w Zośce stojącej na zakładowym parkingu z 5 piętra, tak lekko licząc, w zalezności od kątu ustawienia, 15-20m :P Schodziłem na parking a w środku było już (nieznacznie :cry: ) przewietrzone.
jacek28

#14 Post autor: jacek28 »

te światła świetna rzecz i dzieki zafirką zrobilem to u siebie w astrze H :lol: nie sprawdzalem tylko szyb. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#15 Post autor: Bodek »

U mnie pojawił się dzisiaj inny problem. Do tej pory otwieranie i zamykanie z pilota działało nienagannie.

Rano chciałem uchylić szybki, gdyż zapowiada się piękny dzionek i tu zonk.

Trzy szyby opadły, jedna została zamknięta (tył - lewa)

Sprawdzałem ręcznie po odpaleniu zapłonu zarówno z drzwi przednich jak i tylnych szyba się opuszcza i podnosi - więc wszystko działa.

A z pilota nie chce.

Ktoś ma jakiegoś pomysła :lol:

Coś mi się zdaje, że sypie się wiązka w drzwiach - ale pewny nie jestem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”