[B]prosba o pomoc w szukaniu takiej pompy ABS

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
robik79

[B]prosba o pomoc w szukaniu takiej pompy ABS

#1 Post autor: robik79 »

witam to moj kolejny temat prosba do userow moze ktos pomoze znalesc taka pompe ABS do mojej zoski
to jej zdjecia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/764 ... 6b8ca.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f73 ... fdcab.html
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:33 przez robik79, łącznie zmieniany 1 raz.
giant19s

#2 Post autor: giant19s »

Nie wiem na 100% ale powinno pasować.
Numer się zgadza.
KLIK 1
KLIK 2
KLIK 3
robik79

#3 Post autor: robik79 »

giant19s pisze:Nie wiem na 100% ale powinno pasować.
Numer się zgadza.
KLIK 1
KLIK 2
KLIK 3
kolego niby który sie zgadza??
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#4 Post autor: MieHor »

Z drugiego linku na pewno, pozostałe może (?)
robik79

#5 Post autor: robik79 »

MieHor pisze:Z drugiego linku na pewno, pozostałe może (?)
ja mam 150km z esp w ASO twierdza ze nr seryjne z silnika pompy i z modyłu musza sie zgadzac inaczej nie ruszy
giant19s

#6 Post autor: giant19s »

Zgadza się ten pod znaczkiem BR 6279
robik79 pisze:
ja mam 150km z esp w ASO twierdza ze nr seryjne z silnika pompy i z modyłu musza sie zgadzac inaczej nie ruszy
Jeżeli faktycznie tak jest to ciężko może być znaleźć idealną.
Bez zamawiania nowej może się nie obejść :(
robik79

#7 Post autor: robik79 »

giant19s pisze:Zgadza się ten pod znaczkiem BR 6279
robik79 pisze:
Jeżeli faktycznie tak jest to ciężko może być znaleźć idealną.
Bez zamawiania nowej może się nie obejść :(
panowie dzwonilem dzis do ASO gosc twierdzi ze musi byc o oznaczeniu BR inaczej nie ruszy inna

dla mnie to nie jest problem kupic tyle ze by dzialala bujam sie z tym problemem od miesiaca moze ktos ma na wyporzyczenie
giant19s

#8 Post autor: giant19s »

robik79 pisze:panowie dzwonilem dzis do ASO gosc twierdzi ze musi byc o oznaczeniu BR inaczej nie ruszy inna
No to skoro te numeru pod BR się zgadzają to powinna ruszyć skoro tak twierdzą mądre głowy w ASO :>
robik79

#9 Post autor: robik79 »

giant19s pisze:
robik79 pisze:panowie dzwonilem dzis do ASO gosc twierdzi ze musi byc o oznaczeniu BR inaczej nie ruszy inna
No to skoro te numeru pod BR się zgadzają to powinna ruszyć skoro tak twierdzą mądre głowy w ASO :>
kurde teraz to juz zgłupialem nie wiem co robic
Pedro

#10 Post autor: Pedro »

Spróbuj zadzwonić do nich http://allegro.pl/pompa-abs-sterownik-o ... 89950.html , zajmują się naprawą elektroniki w pompach, może pomogą.
giant19s

#11 Post autor: giant19s »

Nie chce się wymądrzać ale chyba najlepiej będzie podjechać do ASO aby pokazali które oznakowanie powinno się zgadzać ;)
robik79

#12 Post autor: robik79 »

kaliope pisze:a czy możesz nam powiedzieć przy okazji jakie były objawy walniętej pompy? Da się jechać autem tylko po prostu nie ma ABS-u?
aktualnie mam wyjety moduł z silnikiem i autem mozna jezdzic tyle ze nie dziala licznik abs esp parktronic w elektronice uszkodzony jest procek i niestety nie da sie zczytac nawet danych z niego mam problem na maxa wizyta w ASO to koszt rzedu 8 tys
Szymon78

#13 Post autor: Szymon78 »

a co sie stało ze jest uszkodzony jest procek? tak samo przed sie padł czy miales jakies zwarcie przez nieuwagę/

p.s. pytam jako ostrzeżenie przed nieodpowiedzialnym podejściem do tematu elektryki.
robik79

#14 Post autor: robik79 »

Szymon Jankowia pisze:a co sie stało ze jest uszkodzony jest procek? tak samo przed sie padł czy miales jakies zwarcie przez nieuwagę/

p.s. pytam jako ostrzeżenie przed nieodpowiedzialnym podejściem do tematu elektryki.
prawdopodobnie auto bylo odpalane z kabli rozruchowych gwaltowny spadek napiecia powoduje uszkodzenie nieodwracalne procka

ale problem juz rozwiazalem kupilem na allegro pompe
http://allegro.pl/show_item.php?item=1309224809 i hula az milo komunikacja magistrali CAN z modulem ABS jest wszystko wrocilo do normy nareszczie
oszczedzilem 8tys madre glowy w ASO twierdzily ze nie zadziala
robik79

#15 Post autor: robik79 »

kaliope pisze:cieszę się....bo aż sam się przeraziłem potencjalnymi kosztami takiej niespodzianki. Czyli ile Cie kosztowała impreza na gotowo? Zakładali tę pompę w ASO?
sam zalozylem 30 min+ kasowanie bledu op-comem i wszystko gra
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”