paląca się kontrolka emisji spalin
-
Piotrek1115
paląca się kontrolka emisji spalin
witam wszystkich mam pytanie odnośnie palącej się kontrolki emisji spalin, odkąd zaczęły się ujemne temperatury zapala mi sie ta kontrolka i nawet po przejechaniu 40 km w trasie nie gaśnie, ze wzgl na zawód jaki wykonuje nie zdażyłem jeszcze odwiedzić mechanika. pozdrawiam
-
tico0
-
Szymon78
-
tico0
-
imalas
OJ! OJ! ...ale dajecie po bandzie!
Taki objaw to zapowiedż kłopotów z EGR-em, sprawdż błędy opcomem, Tech2.
Jeśli to błędy PO400 lub P2279-5B to EGR!
Mało danych co do przebiegu i historii wymian EGR (producent gwarantuje działanie przez 50tys.km przy lepszym paliwie) Wymienilem EGR po 60tys.km bo już trzęsło i szarpało lekko. Tyle!
Taki objaw to zapowiedż kłopotów z EGR-em, sprawdż błędy opcomem, Tech2.
Jeśli to błędy PO400 lub P2279-5B to EGR!
Mało danych co do przebiegu i historii wymian EGR (producent gwarantuje działanie przez 50tys.km przy lepszym paliwie) Wymienilem EGR po 60tys.km bo już trzęsło i szarpało lekko. Tyle!
-
Piotrek1115
-
Anony Mous
-
lapm
Naprawde tyle producent gwarantuje (gdzies napisal?), zgodnie z ustawa dot. emisji spalin (ochrona srodowiska) powinny wytrzymac EGRP cale uzytkownie auta to samo z DPF, a przypadki awarii zwalaja na "zle uzytkownie/eksloatacja auta" czyli paliwo/krotkie odcinki (miasto)...imalas pisze:
-
Jankil
Wymieniłem EGR po 102 tys, dostałem gwarancje na 2 lata. Nie ma podanego limitu kilometrów.lapm pisze:Naprawde tyle producent gwarantuje (gdzies napisal?), zgodnie z ustawa dot. emisji spalin (ochrona srodowiska) powinny wytrzymac EGRP cale uzytkownie auta to samo z DPF, a przypadki awarii zwalaja na "zle uzytkownie/eksloatacja auta" czyli paliwo/krotkie odcinki (miasto)...
-
lapm
przepraszam jest, że producent dolozy wszelkich staran, aby wytrzymal cale uzytkownie autalapm pisze:Naprawde tyle producent gwarantuje (gdzies napisal?), zgodnie z ustawa dot. emisji spalin (ochrona srodowiska) powinny wytrzymac EGRP cale uzytkownie auta to samo z DPF, a przypadki awarii zwalaja na "zle uzytkownie/eksloatacja auta" czyli paliwo/krotkie odcinki (miasto)...