Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wiytam serdecznie .mam problem po uruchomieniu silnik dostaje 900 obrotow pracuje jak traktor duze spalanie ,pokilku minutach wraca do normy .moze ktos spotkal sie z czyms takim?Dzieki serdeczne.
900 obr/min to jest chyba w normie zwłaszcza po uruchomieniu, odnośnie spalania to chyba wynik tych obrotów, ale jesli więcej niż 1,5 - 1,6 l/h, to trzeba szukać przyczyny
greg333 pisze:wiytam serdecznie .mam problem po uruchomieniu silnik dostaje 900 obrotow pracuje jak traktor duze spalanie ,pokilku minutach wraca do normy .moze ktos spotkal sie z czyms takim?Dzieki serdeczne.
Zapewne dzieje się tak przy niskich temperaturach.Proponuję sprawdzić błędy w aucie.Być może nie grzeją wszystkie świeca żarowe i przy rozruchu trzęsie silnikiem i chodzi jak traktor.Nie zaszkodzi również dolać dodatku zimowego do ON.
Temat o podwyższonych obrotach wiec sie wypowiadam
zauważyłem ze jeśli temp zewnętrzna jest równa 0 lub większa silnik pracuje z prędkością równa 750obr/min - obserwacja obrotomierza
jesli temp spada poniżej 0 obroty na biegu jałowym rosną do 800-850obr/min.
Szymon Jankowia pisze:zauważyłem ze jeśli temp zewnętrzna jest równa 0 lub większa silnik pracuje z prędkością równa 750obr/min - obserwacja obrotomierza
jesli temp spada poniżej 0 obroty na biegu jałowym rosną do 800-850obr/min.
kubik_CDTi pisze:Przyspieszysz wtrysk to i zapłon.
Niekoniecznie
Kąt wyprzedzenia wtrysku w tzw. dieslu i kąt wyprzedzenia zapłonu w benzynie to zupełnie inne określenia i mimo podobieństwa nigdy nie są tożsame.
Coś jak liczba cetanowa i oktanowa - ale tu przyznaję to zbyt daleko posunieta analogia.