"Schowek" miedzy szybą a deską rozdzielczą

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
galekman

nietypowa sprawa

#1 Post autor: galekman »

Witam. Mam pewien problem z moja Zafira. Mam bardzo nietypowy problem. Chodzi o to ze miedzy szyba i kokpitem wpadła mi wazna karteczka w okolicy schowka. Moje pytanie brzmi jak to wyciagnac???? czy jest duzo z tym roboty a jak juz to co i jak zrobic?? Prosze o porady
Z gory dzieki
POZDRAWIAM galekman

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#2 Post autor: rzadki »

kolego nie wiem czy się tam nie dostaniesz, jak wykręcisz schowek. po wykręceniu widok masz taki, Obrazek może jak pogrzebiesz nad dmuchawą to gdzieś będzie
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

galekman

#3 Post autor: galekman »

czekam na dalsze odpowiedzi na moje pytanie

M@rio

#4 Post autor: M@rio »

Pół żartem pół serio mi przychodzi do głowy odkurzacz - warto przecież spróbować :D

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#5 Post autor: timi68 »

Flakun pisze:Pół żartem pół serio mi przychodzi do głowy odkurzacz - warto przecież spróbować
z szczelinówką chyba żeczywiście najlepsze wyjście.

galekman

#6 Post autor: galekman »

no a jakby sie nie udalo to jak??? przez schowek to wyciagne czy raczej nie??

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#7 Post autor: MieHor »

Jak nie spróbujesz wyjąć schowek, to się nie dowiesz. Może trzeba będzie też zdemontować tablicę rozdzielczą?

boogoo

#8 Post autor: boogoo »

galekman pisze:no a jakby sie nie udalo to jak??? przez schowek to wyciagne czy raczej nie??
bierz się za robotę,tak jak koledzy radzą,a napewno dasz radę i w trakcie znajdziesz rozwiązanie....

galekman

#9 Post autor: galekman »

ok dzieki panowie. Udało sie. Rozebralem dól, schowek ale to nic nie pomoglo. Nie ma tam dojscia. Zatem wzialem odkurzacz rurke cienka i wkoncu sie udalo od gory:)
POZDRAWIAM galekman

Boniek

#10 Post autor: Boniek »

mnie też kiedyś wpadła przepustka z parkingu w tą szczelinkę i też byłem :shock: :cry: , ale popatrzyłem, pokombinowałem i okazuje się ,że plastik osłaniający wylot na szybę pięknie wychodzi po uprzednim delikatnym podważeniu. Wtedy można wszystkie "skarby" jakie tam wpadły wyjąć. Pozdrawiam.

Blazjo

#11 Post autor: Blazjo »

Jak w temacie...
Jak wyciągnąć coś co wpadło między szybę a deskę rozdzielczą? Jest tam niewielka szczelina i "zjadła" mi dziś przepustkę na teren firmy.
Jutro będę próbował ją wyciągnąć, ale na razie przychodzi mi do głowy tylko długi nóż z kawałkiem taśmy dwustronnie klejącej - przy odrobinie szczęścia może się przyklei.
Jak się nie uda to zostają mi kombinacje z rozbieraniem deski...

Ma ktoś jakąś koncepcję?

darkp1

#12 Post autor: darkp1 »

Był już taki temat na forum, polecam poszukać ;)

M@rio

#13 Post autor: M@rio »

oto ten temat :)
w tamtym przypadku udało się odkurzaczem - mój pomysł :lol:

Blazjo

#14 Post autor: Blazjo »

Znalazłem dwa tematy "w tym temacie":
- http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3612 - bez odpowiedzi
- http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1917 - no ten mnie natchnął :)
Jutro spróbuję ten plastik z wylotem powietrza wyciągnąć i może pstryknę przy tym kilka fotek.

[ Dodano: Pią Gru 10, 2010 20:19 ]
Flakun, trochę słabo z przedłużaczami stoję, ale jak nie wyciągnę "parapetu" to odkurzacz będzie rozwiązaniem nr 2.

[ Dodano: Nie Gru 12, 2010 19:10 ]
Udało mi się wydobyć przepustkę przy pomocy noża na końcu którego nakleiłem kawałek dwustronnej taśmy klejącej.
Próbowałem też wyciągnąć plastik z wylotem powietrza na szybę, ale jakoś nie chciał łatwo wyjść...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”