wspomaganie kierownicy
Moderator: Sebu$
-
aras69
zapala sie kontrolka akumulatora i wysiada wspomaganie
witam mam problem w mojej zafirze mianowicie zapala mi się kontrolka akumulatora i przestaje działać wspomaganie po chwili gaśnie i wspomagania działa normalnie
wiecie czym to może być spowodowane ?
pozdrawiam !
//przenosze do odpowiedznigo działu + zmiana tematu //BajBus
wiecie czym to może być spowodowane ?
pozdrawiam !
//przenosze do odpowiedznigo działu + zmiana tematu //BajBus
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, 20:45 przez aras69, łącznie zmieniany 2 razy.
-
BajBus
-
kowalczyk
co prawda post został przeniesiony lecz nie moge go znależc wiec odpisze tu
aras69 miałem dwa dni temu to samo pada regulator napiecia w alternatorze
wspomaganie jest elektryczne dlatego nie działa jak wysiada ładowanie
ja musiałem wracac z wilna bez ładowania i wspomagania ale daje rade bo to dizel
aras69 miałem dwa dni temu to samo pada regulator napiecia w alternatorze
wspomaganie jest elektryczne dlatego nie działa jak wysiada ładowanie
ja musiałem wracac z wilna bez ładowania i wspomagania ale daje rade bo to dizel
-
marko425
witam:) mam problem z wspomaganiem w mojej Zośce..;/ problem polega na tym ze po odpaleniu silnika wspomaganie nie dziala. Nie slychac nawet pracujacej pompy wspomagania(elektryczna) po blisko minucie od odpalenia silnika pompa wspomagania zaczyna pracowac i wspomaganie dziala. czym to moze byc spowodowane? nie ma praków płynu do wspomagania. Słyszałem ze jak niema ladowania to wtedy sa problemy z wspomaganiem ale ładowanie jest.. 14 V. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Marek
-
jacstw
Witam;
czy jednoczesne palenie się kontrolki poduszki, ie działający sygnał dźwiękowy i niedziałające wspomaganie układu kierowniczego - może mię wspólną przyczynę, jeżeli tak to jaką, proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny, bo mój mechanik sobie nie radzi, chyba muszę pojechać do Opla
z góry dziękując za pomoc pozdrawiam
jacstw
czy jednoczesne palenie się kontrolki poduszki, ie działający sygnał dźwiękowy i niedziałające wspomaganie układu kierowniczego - może mię wspólną przyczynę, jeżeli tak to jaką, proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny, bo mój mechanik sobie nie radzi, chyba muszę pojechać do Opla
z góry dziękując za pomoc pozdrawiam
jacstw
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 13:46 przez jacstw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
darkp1
-
marwisn
Nie chcę krakać, ale raczej pompa umiera. Ja walczyłem z tym problemem miesiąc. Sprawdziłem wszystko włącznie z wywaleniem pompy z auta.
Po zdjęciu widzę, ze masz auto z przed 2004 roku. Jak 1999 - 2000 to możesz mieć TRW1. Późniejsze roczniki miały TRW2.
Mam pompę TRW1 więc ciężko taką dostać (używki nie chciałem bo to kot w worku). Zakładałem dwie pompy ze szrotu, które miały być w 100% sprawne i żadna nawet nie wystartowała
.
Kupiłem regenerowaną przez włoską firmę TECNOSIR. Dzisiaj do mnie dotarła, w środę zakładam. Koszt z transportem 1050 pln
.
.
Po zdjęciu widzę, ze masz auto z przed 2004 roku. Jak 1999 - 2000 to możesz mieć TRW1. Późniejsze roczniki miały TRW2.
Mam pompę TRW1 więc ciężko taką dostać (używki nie chciałem bo to kot w worku). Zakładałem dwie pompy ze szrotu, które miały być w 100% sprawne i żadna nawet nie wystartowała
Kupiłem regenerowaną przez włoską firmę TECNOSIR. Dzisiaj do mnie dotarła, w środę zakładam. Koszt z transportem 1050 pln
.
-
Skasowany użytkownik 323
Witam,
Podłączam się do tematu. Dzisiaj podczas jazdy przestało działać wspomaganie. Żadna kontrolka nie gasła. Przejechałem jakieś 5 km i wróciło wszystko do normy. Następnie przejechałem jakieś 10 km i wspomaganie wysiadło. Dojechałem do pracy. Po robocie po kilku godzinach wsiadłem i wspomaganie jest. Od czego zacząć poszukiwania przyczyn?
Pozdrawiać,
Podłączam się do tematu. Dzisiaj podczas jazdy przestało działać wspomaganie. Żadna kontrolka nie gasła. Przejechałem jakieś 5 km i wróciło wszystko do normy. Następnie przejechałem jakieś 10 km i wspomaganie wysiadło. Dojechałem do pracy. Po robocie po kilku godzinach wsiadłem i wspomaganie jest. Od czego zacząć poszukiwania przyczyn?
Pozdrawiać,