Pare pytan poczatkujacego
Moderator: Sebu$
-
darekimi
Pare pytan poczatkujacego
Witam wlasnie niedawno stalem sie posiadaczem Opla zafiry 2001 diesel i mam pare pytan
- jak nazywaja sie te plastiki w drzwiach tylnych na dole co przez nie wchodza przewody nie mam ich z tylu a chcial bym zalozyc i czy da sie to gdzies dokupic
- przestal dzialac centralny w prawych tylnych drzwiach reszta zamyka sie normalnie chyba cos z przewodami szyba dziala
- po wlaczeniu samochodu na komputerze zapala sie komunikat sprawdz swiatla stop gdy nacisne hamulec komunikat gasnie czy to normalne
- jak nazywaja sie te plastiki w drzwiach tylnych na dole co przez nie wchodza przewody nie mam ich z tylu a chcial bym zalozyc i czy da sie to gdzies dokupic
- przestal dzialac centralny w prawych tylnych drzwiach reszta zamyka sie normalnie chyba cos z przewodami szyba dziala
- po wlaczeniu samochodu na komputerze zapala sie komunikat sprawdz swiatla stop gdy nacisne hamulec komunikat gasnie czy to normalne
-
rzadki
-
darekimi
-
Ramirez
-
BajBus
-
k.szchuck
Co do przednich drzwi to nie spotkałem się jeszcze z takim problemem, ale wszystko możliwe.
A co do tylnych, naprawa samych kabli jest dużo łatwiejsza niż wyjęcie tej wtyczki i podciągnięcie gumy
najlepiej wyciągnac ją z pod drzwi i zabrac się do tego wszystkiego przy zamkniętych tylnych i otwartych przednich drzwiach, wyciągnac ja ze słupka i ostrożnie podciągac w górę. tak żeby żaden kabelek się nie zawinął(miałem z tym problem... przeciągałem później drucikiem)
Po zlutowaniu kabelków wszystko działa jak należy. Centralny, głośniczki nisko i wysoko tonowe... Chociaż czasem mnie martwi dziwne brzmienie głośników z tyłu...
Wtyczki i gumy na pewno znajdziesz na szrocie za grosze... a jak dobrze pokombinujesz to sam wyciągniesz z jakiegoś Opla
Pozdrawiam
A co do tylnych, naprawa samych kabli jest dużo łatwiejsza niż wyjęcie tej wtyczki i podciągnięcie gumy
Po zlutowaniu kabelków wszystko działa jak należy. Centralny, głośniczki nisko i wysoko tonowe... Chociaż czasem mnie martwi dziwne brzmienie głośników z tyłu...
Wtyczki i gumy na pewno znajdziesz na szrocie za grosze... a jak dobrze pokombinujesz to sam wyciągniesz z jakiegoś Opla
Pozdrawiam
-
babychild
-
wisniaq
-
tarjei86
Miałem tak w Nissanie i kilka razy spłatało mi figla... nigdy więcej takich rozwiązań.A u mnie wygląda to tak, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce, drzwi automatycznie się blokują. Uprzedzając komentarze że jest to niebezpieczne, drzwi otwierają się po zgaszeniu silnika (kluczyk może zostać w środku)