System parktronic - czujniki parkowania
Moderator: Mariusz
-
slawek1313
System parktronic - czujniki parkowania
Czy ktos wie, dlaczego czujniki cofania piszcza zaraz po wlaczeniu wstecznego biegu, mimo ze nie ma zadnej przeszkody. Prosze o rade!
Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 21:32 przez slawek1313, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cbm80
Pytanie czy to piszczenie jest dokladnie o takiej samej czestotliwosci co to od przeszkody, czy tez nieco nizsze. Ja tak czasami miewam po bardzo duzym deszczu - widac cos mi podlewa elektryke od czujnikow i szaleja.
Na forum Vectry pisali tez ze jak ciagle piszczy to znaczy, ze wlasnie padl jeden z czujnikow.
Na forum Vectry pisali tez ze jak ciagle piszczy to znaczy, ze wlasnie padl jeden z czujnikow.
-
fiodork
-
Ramirez
-
BajBus
-
Ramirez
-
Anony Mous
-
Anony Mous
To zacznij od sprawdzenia modulu - byc moze rozlaczylo sie ktores z 2 prostokatnych zlacz. Modul znajduje sie w bagazniku, po prawej stronie w tym schowku, gdzie jest gniazdo zapalniczki - trzeba odchylic wykladzine - za nia powinna byc przykrecona czarne pudelko o wymiarach ok. 8x8x3 cm z dochodzacymi do niej dwoma wiazkami kabli... Byc moze ktoras sie odlaczyla. Jesli to nie to, to masz kilka dalszych mozliwosci - albo padl Ci modul, albo glosniczek, albo ktorys z kabli sie przetarl. Raczej nie jest to problem samych czujnikow, bo wtedy slyszalbys ciagly pisk...
Mowie tutaj oczywiscie o fabrycznej instalacji...
Mowie tutaj oczywiscie o fabrycznej instalacji...
-
webster868
Pozwolę się podłączyć pod temat - posiadam od kilku dni ZB z fabryczną instalacją, tylko że system się włącza jest symboliczne "pik" lecz pojawia się kontrolka P i nic więcej. Czujniki wyczyszczone, wtyczki przy module sprawdzone. Myślicie, że czeka mnie wizyta w ASO i może ktoś wie ile to mnie będzie kosztować? 
-
tradelux
Uszkodzony jakiś czujnik cofania lub wypięta wtyczka.webster868 pisze:Pozwolę się podłączyć pod temat - posiadam od kilku dni ZB z fabryczną instalacją, tylko że system się włącza jest symboliczne "pik" lecz pojawia się kontrolka P i nic więcej. Czujniki wyczyszczone, wtyczki przy module sprawdzone. Myślicie, że czeka mnie wizyta w ASO i może ktoś wie ile to mnie będzie kosztować?