Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Map sensor pobiera zewnętrznymi przewodami 5V prądu,a generuje dwoma wewnętrznymi od 0 do 5V w zależności od ciśnienia w kolektorze.I to jest na zasadzie płytek piezoelektrycznych w czujniku.Możesz po prostu podpiąć i obserwować jak przebiega napięcie.
No i Dziadek13, ma taki jak pokazał na zdjęciu, natomiast Ty paweldudala, masz taki jak pokazałeś na zdjęciu bo masz silnik po FL. Niestety nie da się podmienić jednego z drugim, przerabiałem to samo z rafim.
Rozumiem. Ja już mogę zmykać z tego tematu bo u mnie działa bez podmianki. Małe czyszczenie i jest ok. No chyba że podzielić się dalej swoim małym ale jednak już z sukcesem doświadczeniu w Zafirze.
Dla uściślenia, na tym czujnku 4 pinowym jest +5V; masa, wyjście termistora 2K ; i wyjście pomiaru ciśnienia 0,2V-5V
0,3V przy 15KPa 4,7V przy 250kPa
Z tego co liczyłem i zmierzyłem wychodziło ze przy naszym 1000hPa to jest ok 2,7V