niie chce zapalić bez podania przyczyn

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
suchy

niie chce zapalić bez podania przyczyn

#1 Post autor: suchy »

Witam. Wjechałem do garażu, zgasiłem a następnego dnia rozrusznik kręci a zośka nie współpracuje (jakby nie było paliwa) po wyłączeniu rozrusznika słychać jakiś szum w okolicach jakiegoś chyba radiatora po prawej stronie akumulatora ,na desce rozdzielczej żadnych błędów nie ma . Zośka w dieslu z 2002r.Proszę o pomoc. :(
jozek

#2 Post autor: jozek »

kolego suchy ja tak miałem w toyocie i problemem był przewód doprowadzający masę.
też coś szumiało obok akumulatora iaj i u ciebie. sprawdź przewody do rozrusznika.
pozdrawiam
suchy

#3 Post autor: suchy »

rozrusznik chodzi jak złoto , to jest coś podobnego do brzęczenia przekażników . Co to jest ten radiator koło aku?
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#4 Post autor: MieHor »

To może być sterownik świec żarowych
suchy

#5 Post autor: suchy »

Kontrolka świec działa ,nie świeci się "samochodzik z kluczykiem".Poproszę o więcej sugestii.
Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

A nie wytrąciła się czasem parafina?! Lub zapowietrzone przewody?!
suchy

#7 Post autor: suchy »

Jak odpowietrzyć?

[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 21:58 ]
Witam ponownie może jestem upierdliwy ale chciałbym zapytać.Otóż sprawdziłem bezpieczniki od wtrysków i podgrzewania filtra i znalazłem przepalony bezpiecznik 40-tkę Co go mogło przepalić , czy od razu kupić przekażnik?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”