coś chrobocze i drży

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
biedrona

coś chrobocze i drży

#1 Post autor: biedrona »

Witajcie
Posiadam zafirke z 2004 roku 2.0 dti Ostatnio zauwazylem że cos chrobocze na wolnych obrotach biegu jałowego Kiedy zwieksze obroty to chrobotanie zanika. Na przykład kiedy dojezdzam do skrzyżowania na luzie to chrobotania nie ma kiedy zatrzymam się to chrobotanie pojawia się Cgrobotanie tez czasami czuc na lewarku od zmiany biegów Nie mam pojęcia co to jest Martwie sie tym zjawiskiem. Jak myślicie co to moze byc Ktos z was spotkał sie z tym. Dodam ze ten dzwiek bardziej slychac wewnatzr auta niz na zewnątrz Pozdrawiam
sylmar

#2 Post autor: sylmar »

biedrona pisze:Ostatnio zauwazylem że cos chrobocze na wolnych obrotach biegu jałowego Kiedy zwieksze obroty to chrobotanie zanika. Na przykład kiedy dojezdzam do skrzyżowania na luzie to chrobotania nie ma kiedy zatrzymam się to chrobotanie pojawia
Kiedyś podobnie miałem w starym fordzie, okazało się, że auto gubi olej ze skrzyni biegów. Pomogła wymiana uszczelniacza oraz uzupełnienie oleju.
W tym wypadku nie wiem czy jest to coś warta podpowiedź bo Zafira to całkiem inna konstrukcja.
Ramirez

#3 Post autor: Ramirez »

Mi chrobota na wolnych obrotach ale jak przygazuje nie słychać tego. czy to morze być ten wyciek ze skrzyni biegów :?:
samson

#4 Post autor: samson »

U mnie tez bly podobne objawy .Po dlugich poszukiwaniach okazalo sie ze to w srodkowym tunelu kostki biegnacych tam kabli dotykaja ciegien lewarka zmiany biegow powodujac drzenie lewarka i chrobotanie.Poprawilem kable i po klopocie.Dojsc tam mozna podnoszac oslone lewarka albo siagajac oslone pod schowkiem od strony pasazera.Druga mozliwosc to obudowa filtra powietrza pod maska.Wystarczy wcisnac material wygluszajacy pomiedzy obudowe a nadkole.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”