Wzmacniacz jak wprowadzić kable z akumulatora do wnętrza

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
sebadelta

Wzmacniacz jak wprowadzić kable z akumulatora do wnętrza

#1 Post autor: sebadelta »

witam, mam wzmacniacz i szukam jakiejś dziury żeby wprowadzić kable od akumulatora do środka auta i nic nie mogę znaleźć podłączał ktoś proszę o pomoc jak te kable wpuścić
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 18:39 przez sebadelta, łącznie zmieniany 2 razy.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#2 Post autor: Harry200 »

Jest bardzo dobrze dostępny otwór pod przewodami od nagrzewnicy jest on zaślepiony gumowym korkiem,od strony kabiny będzie widoczny w prawo nad pedałem gazu..Ja mam wprawdzie diesla ale otwory technologiczne są takie same,chyba że w benzynie coś tamtędy jest poprowadzone..

leeoon

#3 Post autor: leeoon »

Trzeba wprowadzić tylko jeden przewód(+) masę bierzesz z karoserii :roll: Ja wyborowałem nowy otwór pod przewód :mrgreen:

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#4 Post autor: firek »

H,Łajszczak, u mnie tamtendy wchodzi kabel od centralki od gazu :lol:

SEBA Temat ogólnie przerabiany już kilkakrotnie na forum ;) Wystarczy poszukać

sebadelta

#5 Post autor: sebadelta »

szukałem na forum żaden temat o montażu wzmacniacza nie wyskoczył. ten korek to jest taki duży biały średnica koło 10cm? i gdzie on wychodzi gdzieś pod silnikiem z drugiej strony może jakieś foto ma ktoś czy jak wyjmę to nie będzie się woda dostawać

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#6 Post autor: Harry200 »

Ten korek jest czarny i ma średnicę około 10mm,jak nie znajdziesz to jutro zrobię zdjęcia i Ci wyślę..

dariusz.siuchta

#7 Post autor: dariusz.siuchta »

Czy można wzmacniacz podpiąć pod zasilanie z zapalniczki ? czy tam jest za mały przekrój kabla ? Bo okazało się że mam gniazdo zapalniczki w trzecim rzędzie siedzeń, i kombinuję jak podłączyć aktywną skrzynkę :)

sebadelta

#8 Post autor: sebadelta »

witam dalej nic nie znalazłem,ten korek jest pod plastikiem czy widać go jak się leży

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#9 Post autor: MieHor »

Otwierasz maskę silnika, przyświeć sobie latarką i mniej więcej na środku grodzi za turbina ok. 20 cm poniżej podszybia jest gumowa zaślepka na fabrycznym otworze fi ok. 20 mm

sebadelta

#10 Post autor: sebadelta »

a jak ta turbina wygląda ? może macie jakąś fotkę ale turbina jest tylko w dislu ja mam benzynę

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#11 Post autor: MieHor »

Nie zauważyłem, że masz benzynowy - myślę jednak, że konstrukcyjnie nadwozia niczym się nie różnią i szukaj tak jak napisałem za silnikiem na środku ściany grodziowej ok. 20 - 30 cm poniżej szyby czołowej, nic innego Ci nie wymyślę

dariusz.siuchta

#12 Post autor: dariusz.siuchta »

Może to kogoś zainteresować ale znalazłem bardzo dobre miejsce na przeciągnięcie plusa z akumulatora np. do tyłu auta. Wystarczy zdjąć tablicę z bezpiecznikami i w lewym górnym rogu za tablicą idzie linka do otwierania maski, tym samym kanałem można swobodnie przeprowadzić plusa. Dostęp dość wygodny i szybki przede wszystkim. Plus będzie przechodził z lewej strony podszybia z zewnątrz jak próbujecie się dostać do spryskiwaczy.

sebadelta

#13 Post autor: sebadelta »

tez nad tym myślałem ale tam będzie trzeba robić dziurę a tam jest rynna na wodę która zcieka

dariusz.siuchta

#14 Post autor: dariusz.siuchta »

sebadelta pisze:tez nad tym myślałem ale tam będzie trzeba robić dziurę a tam jest rynna na wodę która zcieka
Nic nie trzeba robić żadnej dziury, tam jest juz otwór idzie tam linka od otwierania maski, jakoś woda tędy wcześniej nie leiciała to z dodatkowym kabelkiem też nie będzie leciała, ja tak przeprowadziłem i jest idealnie

sebadelta

#15 Post autor: sebadelta »

u mnie idzie tam tedy linka i inny kabel nie wejdzie tzn jest na lince uszczelka taka za nic nie mogę jej wyrwać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”